30.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024
UtamaGaya HidupPulang selepas terkandas 486 hari di perantauan, pemilik ini disambut teruja oleh...

Pulang selepas terkandas 486 hari di perantauan, pemilik ini disambut teruja oleh dua ekor anjing yang sangat rindukannya

Selepas dua tahun negara berdepan pandemik, orang tersayang anda yang terkandas di perantauan mengambil peluang untuk pulang ke Malaysia berikutan pembukaan semula sempadan negara bermula 1 April lalu.

Antara yang kembali ke pangkuan keluarga ialah Paandi Chelsea yang berkongsi pengalamannya pulang ke rumah bersama keterujaan sambutan dua anjing kesayangannya, Simba dan Nala.

TikTok

Mereka menyambut Paandi seperti mana anjing lain lakukan iaitu dengan penuh semangat!

Sambil memberi salam di pintu pagar, kedua-dua anjing itu melompat-lompat dan menolaknya ke lantai ketika dia memasuki pekarangan rumah. Simba dan Nala memeluknya dengan mesra.

TikTok

“Akhirnya selepas 486 hari… saya bertemu dengan anak-anak saya Simba dan Nala,” tulisnya.

Video TikTok ini mendapat perhatian lebih 1 juta tontonan netizen yang berkongsi rasa kasih sayang mereka kepada Paandi dan dua ekor anjingnya itu di bahagian komen.

TikTok

Seorang netizen tertanya-tanya sama ada kucingnya akan merasakan perkara yang sama jika dia meninggalkan mereka untuk tempoh masa tertentu.

“Ini membuatkan saya berfikir, jika saya tidak pulang ke rumah untuk beberapa lama adakah mereka akan memberi reaksi seperti ini atau adakah mereka akan suka dengan hakikat bahawa saya telah tiada?”

TikTok

Seorang lagi berkongsi bagaimana video ini membuatkan dia menjadi sebak.

“Serius, video ini buat saya sebak dan air mata mengalir.. Sungguh menyentuh hati..”

Kita boleh bayangkan bagaimana lebih ramai rakyat Malaysia yang pulang ke tanah air merasai detik gembira ini setelah sekian lama berjauhan dan menahan kerinduan terhadap keluarga tercinta mereka.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI