31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaGaya HidupTidak percaya semua barang hanya RM2, pelajar ini teruja pertama kali masuk...

Tidak percaya semua barang hanya RM2, pelajar ini teruja pertama kali masuk Mr Dollar

Hari ini semakin banyak ‘kedai RM2’ yang muncul tidak kira di mana sama ada di bandar-bandar besar mahupun di kawasan luar bandar. Kedai serbaneka seperti ini semakin menjadi kesukaan ramai kerana harganya yang jauh lebih murah. Tambahan lagi, harga di kedai-kedai ini biasanya memang tetap membuatkan pelanggan tidak perlu risau untuk berbelanja kerana mereka boleh mengira bajet sebelum membeli-belah.

Antara ‘kedai RM2’ yang paling terkenal ialah Mr Dollar. Berlandaskan cogan kata “Always RM2 or RM5”, MR.DOLLAR menawarkan barangan dengan harga adalah tetap iaitu RM2 atau RM5 sahaja. Jenama MR DOLLAR semakin dikenali rakyat Malaysia sejak cawangan pertamanya dilancarkan di Cheras pada Ogos 2020, dan dalam tempoh setahun, syarikat tersebut berjaya membuka cawangan yang ke-50.

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Mr Dollar sebenarnya merupakan anak syarikat kepada Mr DIY. Di sini mereka menjual pelbagai barangan seperti makanan, minuman, barangan keperluan rumah, alat tulis, makanan sejuk beku, bakeri dan banyak lagi.

Memandangkan harganya yang murah dan mampu milik, ramai yang suka berkunjung ke situ terutama buat golongan pelajar. Kalau semua barang bermula dengan hanya RM2 siapa sahaja yang tidak suka?

Baru-baru ini, telah tular sebuah video di TikTok yang menunjukkan keterujaan seorang pelajar yang pertama kali berkunjung ke Mr. Dollar. Menerusi video yang dimuat naik oleh @keroltoothicc, kelihatan sekumpulan pelajar lelaki sedang membeli-belah di kedai Mr. Dollar.

Rupa-rupanya ada salah seorang daripada mereka yang baru kali pertama membeli-belah di kedai tersebut. Melihatkan harga semua barangan hanya RM2 telah membuatkannya sangat teruja sehingga dia tidak dapat menahan rasa keterujaan melihat semua barangan yang murah itu.

“Semua dua ringgit je?” jerit pelajar tersebut seolah-olah tidak percaya dengan harga barang yang ada di situ. Melihat keterujaannya yang seperti tidak boleh dikawal itu mula membuatkan kawan-kawannya malu sehingga ada yang menyuruhnya untuk diam.

Memandangkan mereka datang beramai-ramai, ditambah lagi dengan harga barang yang murah, kelihatan troli mereka penuh dengan pelbagai jenis produk makanan dan minuman. Kalau nama pun pelajar, makanan yang murah memang menjadi pilihan, tapi kalau ada yang percuma itu lebih baik!

Video lucu tersebut kini telah telah ‘viral’ sehingga ditonton lebih daripada 800 ribu kali di lama sosial itu. Tidak hanya itu, video berkenaan turut menerima lebih daripada 100 ribu ‘like’ dan dihujani ribuan komen daripada netizen yang rata-rata terhibur dengan reaksi bersahaja pelajar tersebut.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI