30.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 3, 2023
UtamaGaya HidupLihat wajah bapa pertama kali selepas bercukur, reaksi pelik kembar ini buat...

Lihat wajah bapa pertama kali selepas bercukur, reaksi pelik kembar ini buat ramai tergelak

Buat golongan wanita rambut adalah antara perkara yang paling penting buat mereka sehingga ada yang mengatakan rambut adalah mahkota wanita. Oleh kerana itu, mereka sanggup lakukan apa sahaja untuk memastikan rambut mereka sentiasa sihat dan segar terutama mereka yang berhijab.

Bagi kaum lelaki pula, ada antara mereka yang suka menyimpan janggut atau misai dengan alasan masing-masing. Ada yang melihat wajah mereka dengan janggut atau misai nampak lebih ‘macho’ dan kacak.

Ada juga yang sudah terbiasa dengan gaya fesyen begitu. Tidak kira apa sahaja alasan, ianya bukan sesuatu yang salah, semuanya terpulang kepada masing-masing.

Namun, bayangkan wajah yang biasanya ada janggut atau misai tiba-tiba sahaja berubah bersih selepas dicukur… pasti kelihatan agak pelik pada mulanya sehingga ada yang melihatnya seperti orang lain pula.

Itulah yang berlaku kepada seorang lelaki apabila anak kecilnya tidak dapat mengecam wajahnya selepas dia mencukur janggut dan misainya buat kali pertama selepas lebih 10 bulan. Apa yang mencuit hati ialah apabila melihat reaksi si kecil yang kelihatan seperti keliru dengan apa yang dilihatnya.

Menerusi video tersebut, kelihatan si isteri berkongsi rakaman untuk melihat reaksi anak kembarnya apabila melihat bapa mereka buat pertama kali selepas bercukur. Difahamkan, suaminya itu baru saja mencukur misai dan janggut selepas 10 bulan.

Lelaki itu kemudian membuka pelitup muka yang dipakainya sambil mendukung salah seorang daripada kembar mereka. Melihat ada lelaki yang ‘tidak dikenali’ membuatkan kedua-dua orang kembar ini mula berasa pelik.

Lihat sahaja kerutan pada dahinya, jelas menunjukkan dia sedang keliru. mereka seolah-olah kenal dengan bapa mereka tetapi tidak pasti kerana wajahnya tidak sama dengan sebelum ini.

Selepas beberapa ketika barulah mereka dapat mengecam wajah bapa mereka. Kini, mereka tidak lagi keliru dengan lelaki yang seperti bapa mereka kerana memang itulah bapa mereka sebenar yang hanya berubah wajahnya sedikit tanpa janggut dan misai.

Sehingga kini video lucu tersebut telah ditonton lebih daripada 400 ribu kali di laman sosial itu dan menerima lebih 50 ribu ‘like’ serta dihujani dengan ratusan komen daripada netizen.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI