29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaInspirasiCara betul untuk pasang dan buka cangkuk ‘S’ pada gelang emas supaya...

Cara betul untuk pasang dan buka cangkuk ‘S’ pada gelang emas supaya tidak rosak

Wanita dan barang kemas memang tidak boleh dipisahkan. Tipulah jika ada yang mengatakan mereka tidak suka akan emas. Walaupun mungkin ramai yang tidak suka menggunakan emas atas alasan tersendiri tetapi memandangkan emas mempunyai nilai dan harga yang kukuh, ia tetap menjadi pilihan golongan wanita.

Emas yang dimiliki bukan sahaja boleh digunakan sebagai perhiasan tetapi ia juga merupakan aset yang sangat berharga. Apa yang menariknya emas juga merupakan aset yang lebih kukuh berbanding wang kertas. Jadi, tidak hairanlah ramai yang mengumpul emas dalam pelbagai bentuk yang dijadikan aset untuk digunakan bila-bila masa sahaja.

Antara emas yang digemari oleh kaum wanita pastinya gelang, rantai dan cincin. Namun, apa yang sering menghantui mereka ialah ada sesetengah rantai atau gelang yang sukar untuk dipakai dan dijaga terutama barang kemas yang mempunyai cangkuk ‘S’ di hujungnya.

Sebenarnya ramai yang mempunyai masalah setiap kali memasang atau membuka cangkuk ini. Ianya boleh dikatakan agak sukar untuk dibuka jadi si pemakai memang perlu berhati-hati ketika membukanya. Kalau tidak berhati-hati ada kemungkinan cangkuk tersebut boleh rosak dan harga rantai atau gelang tersebut boleh jatuh.

Jadi, apa kata kalau kita belajar cara membuka dan memasang cangkuk ‘S’ dengan betul. Berikut adalah perkongsian seorang netizen di laman TikTok, Mexsu Empire, tentang cara memasang cangkuk ‘S’ dengan betul:

CARA BETUL PASANG CANGKUK ‘S’ GELANG EMAS.

Customer’ selalu datang repair cangkuk dah bengkok macam ini. Sampai ada yang patah.

Cangkuk bertindih macam ni adalah punca cangkuk bengkok dan patah.

Orang ingat bila tindih macam ini, rantai tangan akan lebih selamat. Tapi bila tindih macam ni cangkuk lagi senang patah dan senang tercicir.

JANGAN LAKUKAN CARA INI PADA CANGKUK RANTAI ATAU GELANG!

Jangan buka cangkuk ke atas macam ini. Jangan tindih cangkuk macam ni.

Jangan biasakan buat macam ni sebab itu rantai korang rosak.

TIPS BETUL PASANG CANGKUK EMAS JENIS ‘S’!

Meh saya ajar kawan-kawan cara yang betul.

  1. Buka cangkuk ke depan bukan ke atas.
  2. Bila tutup cangkuk pastikan dia rata dan tak bertindih.

Barulah rantai tak rosak.

Mudah rupa-rupanya untuk membuka cangkuk ini. Lihat seperti agak ‘complicated’ tetapi tidaklah sesukar mana. Buat anda yang sebelum ini bimbang cangkuk akan patah atau bengkok, boleh ikuti tips ini untuk menyelesaikan masalah anda.

Harapnya perkongsian ini dapat memberi bermanfaat buat golongan wanita terutama mereka yang berhadapan masalah berkenaan dengan cangkuk jenis ini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI