31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaGlobalWill Smith tampar Chris Rock di pentas Oscar selepas jenaka Jada-Pinkett Smith,...

Will Smith tampar Chris Rock di pentas Oscar selepas jenaka Jada-Pinkett Smith, mohon maaf dalam ucapan Pelakon Lelaki Terbaik

Chris Rock dan Will Smith mempertontonkan pertengkaran yang amat jelas ketika siaran langsung Oscar 2022. 

Gurauan kasar Chris Rock menyebabkan Will Smith hilang sabar dan bertindak menampar mukanya di atas pentas Dolby Theatre, Los Angeles.

Chris Rock muncul di atas pentas untuk menyampaikan anugerah Oscar untuk dokumentari terbaik dan membuat jenaka tentang Jada-Pinkett Smith menjadi G.I. Jane kerana kepalanya yang dicukur sehingga botak.

Facebook

Smith pada mulanya tersenyum tetapi mula berasa kurang senang apabila melihat riak wajah Jada yang berubah tidak selesa, kemudian naik ke pentas untuk menumbuk Rock.

Walaupun ia kelihatan seperti jenaka pada mulanya, Smith kembali ke tempat duduknya dan menjerit kepada Rock, “Jangan babitkan nama isteri saya daripada mulut (kata kesat) kamu!”

Keadaan memalukan itu membuatkan ramai penonton dalam Oscar kelihatan tergamam memikirkan sama ada ia hanya gimik atau benar-benar satu pertengkaran.

Facebook

Rock kemudian berkata apa yang berlaku merupakan sejarah bagi dunia penyiaran televisyen.

“Will Smith baru tampar saya. Itu adalah momen terbaik dalam sejarah televisyen,” katanya.

Will Smith memenangi Anugerah Academy pertama dengan merangkul Pelakon Lelaki Terbaik menerusi watak Richard Williams, bapa yang gigih yang membesarkan juara tenis dunia Venus dan Serena Williams, dalam Filem Terbaik “King Richard”.

Twitter

Ketika menyampaikan ucapannya, Smith memohon maaf secara terbuka kepada penganjur Anugerah Academy serta seluruh penggiat seni berikutan tindakannya menampar Rock.

“Saya mahu meminta maaf kepada Academy, mahu minta maaf kepada semua rakan finalis Oscar 2022. Ini merupakan momen yang indah dan saya menangis bukan kerana kemenangan ini (Pelakon Lelaki Terbaik)..”

“Ini bukan soal saya memenangi anugerah,” kata Will Smith yang menerima penghormatan daripada seluruh penonton yang berdiri sambil bertepuk tangan kepadanya.

Facebook

“Seni telah mengubah hidup saya. Saya kelihatan seperti bapa yang gila, seperti Richard Williams.. Namun, cinta boleh membuatkan kamu melakukan benda yang ‘gila’..” sambung ucapannya.

Jada-Pinkett Smith mengumumkan di Instagram pada tahun lalu beliau mencukur kepalanya selepas aktres ini bergelut dengan penyakit alopecia (kehilangan rambut).

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI