25.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, March 28, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaMiliki wajah mirip DS Vida, pelari dari Perancis ini curi perhatian rakyat...

Miliki wajah mirip DS Vida, pelari dari Perancis ini curi perhatian rakyat Malaysia

Apabila muncul temasya sukan yang besar kita mula lah dilihatkan dengan pelbagai atlet di seluruh dunia. Tidak kira acara apa atau temasya sukan apa, ia adalah sangat mengujakan untuk melihat mereka bertanding demi negara masing-masing. Kadang-kadang rasa seronok dan teruja berada di depan TV melihat mereka melebihi atlet itu sendiri pula.

Selain melihat kebolehan mereka, ramai juga yang membanding-bandingkan raut wajah atlet dengan orang di sekeliling yang mereka kenali. Ada yang mirip artis Korea, ada yang mirip penyanyi Hollywood dan ada juga yang mirip Datuk Seri Vida!

Mungkin benar kata orang, di dunia ini terdapat tujuh orang yang mirip seperti kita. Kalau tidak berjumpa di negara sendiri, mungkin mereka berada di benua lain. Hanya masa yang akan menentukan bila kita akan ‘berjumpa’ dengan mereka.

Baru-baru ini tular sebuah video di TikTok memaparkan seorang atlet lari pecut wanita yang memiliki wajah seiras dengan usahawan kosmetik terkenal, Dato Seri Vida. Memiliki wajah yang sangat mirip dengan Dato Seri Vida membuatkan kewujudan atlet itu mula mencuri tumpuan ramai.

Menerusi video tersebut, kelihatan sedang berlangsungnya acara lari pecut antara beberapa buah negara yang sedang bersiaran langsung. Buat yang mungkin tidak kenal dengan atlet tersebut, beliau merupakan atlet dari Perancis yang bernama Cindy Billaud dan pernah mewakili negaranya dalam sukan Olimpik Rio 2016 lalu.

Apa yang paling mencuit hati ialah apabila melihat gaya muncung bibirnya yang turut sama dengan Dato Seri Vida. Rupa-rupanya ramai juga netizen yang perasan akan hal itu sehingga ada yang mengatakan ‘style’ cium antara Billaud dan Dato Seri Vida adalah sama!

Sehingga kini video berkenaan telah ditonton lebih daripada 345 ribu kali dan menerima lebih daripada 20 ribu ‘like’. Rata-rata netizen yang menonton video tersebut turut terhibur dan bersetuju atlet tersebut adalah ‘kembar’ kepada Dato Seri Vida.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI