25.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 3, 2023
UtamaBerita Utama9 dalam 10 kematian akibat COVID-19 terdiri daripada penerima vaksin lengkap: Laporan

9 dalam 10 kematian akibat COVID-19 terdiri daripada penerima vaksin lengkap: Laporan

Laporan yang dikeluarkan oleh kerajaan United Kingdom telah mengesahkan 9 daripada setiap 10 kematian berkaitan COVID-19 ditemui pada mereka yang telah menerima vaksinasi lengkap. Walaupun varian virus adalah sama dan United Kingdom meluluskan hanya satu vaksin yang berbeza iaitu AstraZeneca, data di Amerika Syarikat adalah berbeza.

Ini mungkin sebahagian besarnya disebabkan oleh definisi CDC Amerika Syarikat yang digunakan bagi mengenal pasti siapa yang telah menerima “vaksinasi”.

Data A.S. juga berkemungkinan akan menjadi lebih jarang dalam beberapa minggu dan bulan akan datang. Sebagai tambahan kepada data penyembunyian CDC, Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia UK (HHS) secara senyap-senyap memutuskan pada awal Februari untuk memberhentikan dalam melaporkan kematian yang dikaitkan dengan COVID-19.

Petugas kesihatan membawa pesakit dari ambulans ke Hospital Royal London United Kingdom pada 19 Januari 2021 (Gambar oleh TOLGA AKMEN/AFP/Getty Images)

Data adalah penting

Namun, data adalah asas analisis saintifik. Tanpa data, penyelidik tidak dapat menganalisis statistik dan membuat kesimpulan, yang menyebabkan pakar kesihatan awam tidak dapat membuat cadangan yang tepat. Pengetahuan memberi anda kuasa untuk membuat keputusan yang dimaklumkan berdasarkan bukti.

Enam bulan selepas pandemik, laporan mendedahkan kebanyakan rakyat Amerika Syarikat mempunyai salah tanggapan yang signifikan tentang risiko COVID-19. Beberapa bulan kemudian, tinjauan kali kedua menunjukkan tidak banyak yang berubah. Walaupun penganalisis menyalahkan “kejahilan tentang fakta asas dan fakta tidak dipertikai tentang siapa yang berisiko” untuk apa yang dipanggil salah tanggapan, yang lain berkata pandemik yang dipolitikkan itu juga salah. Tetapi terdapat faktor lain yang memainkan peranan dalam memesongkan data yang saintis fikir mereka telah perolehi.

Menurut pemberi maklumat yang bekerja ketika ujian klinikal suntikan COVID-19 Pfizer Fasa 3, data telah dipalsukan, pesakit menyedari campur tangan risiko, syarikat mengupah orang yang kurang terlatih untuk mentadbir suntikan dan membuat susulan terhadap kesan sampingan dilaporkan yang telah ketinggalan jauh. Testimoni diterbitkan pada 2 November 2021, dalam British Medical Journal oleh wartawan penyiasat Paul Thacker.

Ini adalah satu lagi petunjuk jumlah sebenar kesan advers dan kematian daripada suntikan yang kini dikenal pasti sebagai vaksin COVID-19 mungkin tidak pernah diketahui. Satu-satunya kesimpulan logik untuk dibuat ialah data itu tidak menyokong pengeluaran Warp Speed ​​dan program vaksinasi besar-besaran yang dimulakan pada awal 2020.

Malah, program vaksinasi itu bukan sahaja tidak berkesan, tetapi juga mungkin telah merosakkan dan membunuh lebih ramai orang daripada mana-mana agensi kesihatan yang pernah diakui secara terbuka. Adalah penting untuk berkongsi maklumat ini demi membantu untuk mencegah lebih banyak kematian dan kehidupan yang rosak.

Laporan kerajaan UK: 90 peratus kematian adalah penerima vaksin lengkap

Seorang wartawan dari The Exposé menekankan walaupun dunia telah terganggu oleh pencerobohan Rusia ke atas Ukraine, kerajaan UK secara senyap-senyap mengeluarkan laporan yang mengesahkan 9 dalam setiap 10 kematian akibat COVID-19 di UK adalah individu yang telah menerima vaksin lengkap.

Laporan pada bulan Februari 2022 itu adalah dari Agensi Keselamatan Kesihatan United Kingdom, yang menerbitkan pengawasan mingguan. Laporan itu mengandungi beberapa jadual data mentah yang menunjukkan sebahagian besar individu yang dijangkiti, dimasukkan ke hospital atau meninggal dunia akibat COVID-19 telah menerima vaksin lengkap.

The Exposé, menunjukkan langkah demi langkah bagaimana data yang dikumpulkan bermula 24 Januari 2022, hingga 28 Februari 2022, menyokong kenyataan ini. Di UK, pihak berkuasa kesihatan membezakan antara mereka yang tidak pernah menerima suntikan dan mereka yang menerima satu, dua atau tiga dos. Semua memberitahu, terdapat 1,086,434 kes COVID-19 dalam individu telah divaksin yang menyumbang 73 peratus daripada semua kes dalam tempoh itu.

Apabila kanak-kanak dikeluarkan daripada persamaan, individu yang divaksinasi menyumbang 91 peratus daripada semua kes. Wartawan itu juga membandingkan data yang diambil pada 2021 apabila Delta merupakan varian dominan berbanding laporan semasa apabila Omicron ialah varian dominan di UK. Ia menunjukkan bilangan kanak-kanak lebih tinggi dimasukkan ke hospital untuk Omicron berbanding Delta.

Memandangkan kanak-kanak tidak pernah berisiko tinggi untuk penyakit teruk daripada mana-mana varian COVID-19, ia menimbulkan persoalan jika bilangan semasa kanak-kanak yang dimasukkan ke hospital dengan COVID-19 mungkin disebabkan oleh peningkatan ujian PCR—yang diketahui mempunyai kadar positif palsu yang tinggi—dalam kanak-kanak dimasukkan ke hospital atas sebab lain, seperti patah kaki atau apendisitis.

Apabila kanak-kanak dimasukkan dalam angka kemasukan ke hospital, data menunjukkan 75 peratus daripada mereka yang dimasukkan ke hospital dengan COVID-19 dalam tempoh semasa telah divaksinasi. Tetapi, apabila kanak-kanak dikeluarkan daripada persamaan, 85 peratus daripada individu yang dimasukkan ke hospital telah diberi vaksin. Keputusan yang sama ditemui apabila data dianalisis untuk kematian COVID-19.

Dalam tempoh empat minggu laporan semasa itu, individu yang diberi vaksin menyumbang 89 peratus daripada kematian. Paling menarik, bukan sahaja kematian dalam individu yang divaksin meningkat dengan mendadak, tetapi jumlah kematian bagi mereka yang tidak divaksin semakin menurun.

Gambar Hiasan / Pixabay

Kematian penerima vaksin lengkap meningkat di California

Tajuk utama The Mercury News pada 7 Mac 2022 berbunyi, “Kematian COVID-19 di California kalangan telah divaksin naik mendadak dengan Omicron.” Cerita yang sama menambah 10 kematian direkodkan di Santa Cruz County, California, dan sembilan daripadanya telah diberi vaksin. Di permukaan, ini serupa dengan penemuan yang dilaporkan di UK. Namun, bilangan data mentah di Amerika Syarikat adalah berbeza.

Ini berkemungkinan kerana data Amerika Syarikat tidak membezakan antara individu yang mempunyai satu, dua atau tiga dos vaksin. Malahan, CDC Amerika Syarikat dengan jelas menyatakan anda hanya boleh dianggap lengkap vaksinasi selepas dua minggu menerima dos terakhir dalam siri dua dos utama daripada Pfizer dan Moderna atau satu dos daripada Johnson & Johnson.

Oleh itu, semasa UK menganalisis data yang mengenal pasti individu dalam spektrum yang menerima satu daripada tiga dos suntikan, Amerika Syarikat hanya mengira vaksinasi sekiranya anda menerima dos terakhir selepas dua minggu. Memandangkan tidak semua pesakit yang diberi vaksinasi lengkap dikenal pasti semasa kemasukan, menganalisis angka sebenar di Amerika Syarikat adalah sukar, jika tidak mustahil. Anda mesti bertanya kepada diri sendiri sama ada ini disengajakan.

Adalah selamat untuk mengandaikan sekiranya seseorang di Amerika Syarikat dikenal pasti sebagai penerima vaksin, mereka berkemungkinan penerima vaksinasi lengkap oleh piawaian CDC. Walau bagaimanapun, terdapat juga individu yang berkemungkinan tergabung dalam kumpulan yang tidak divaksinasi yang telah mendapat satu atau dua suntikan atau mungkin telah divaksin lengkap oleh piawaian CDC tetapi tidak dikira sedemikian semasa kemasukan ke hospital.

The Mercury News memberi justifikasi kematian mereka yang telah divaksin, dengan menulis: “Daripada pesakit telah divaksin yang meninggal dunia, seorang berusia awal 100-an, tiga berumur 90-an, dua dalam 80-an, tiga dalam 70-an dan kebanyakannya mempunyai masalah kesihatan dasar. Seorang lelaki yang meninggal dunia dan tidak divaksin berusia 50-an.”

Walaupun usia sememangnya merupakan faktor penting dalam mana-mana penyakit berjangkit termasuk COVID-19, artikel itu tidak menyebut mana-mana komorbiditi lain yang dikenal pasti oleh CDC sebagai menyumbang kepada kematian COVID-19. Untuk menambah maklumat yang salah, artikel itu memetik Dr. Errol Ozdalga, seorang pakar hospital di Stanford, yang memberitahu Mercury News bahawa pesakit yang dimasukkan ke hospital semasa gelombang Delta dan jangkitan terdahulu adalah sihat.

Implikasinya ialah mereka yang mempunyai komorbiditi yang dikenal pasti CDC meningkatkan risiko penyakit teruk, seperti penyakit jantung, diabetes, obesiti, penyakit buah pinggang kronik dan lemah imun, tidak dimasukkan ke hospital dengan COVID-19 sebelum Omicron.

“Yang itu hilang dengan Omicron,” kata Dr. Ozdalga. Varian itu telah menjangkiti mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah, mereka yang “berkecenderungan dalam beberapa cara” kepada penyakit yang teruk, katanya. Selain itu, tanpa maklumat sokongan, laporan berita itu menyertakan kenyataan ringkas:

“Dr. George Rutherford, pakar penyakit berjangkit di UC-San Francisco, berkata jumlah mentah menjadikan kematian dalam kalangan yang divaksinasi kelihatan lebih teruk daripada mereka – kadar kematian mereka kekal lebih kurang daripada yang tidak divaksinasi.”

Tinjauan pakar ekonomi mendedahkan kadar kecederaan vaksin yang ketara

Pakar ekonomi Mark Skidmore menjalankan tinjauan dalam talian kritikal ke atas penduduk Amerika Syarikat untuk menganggarkan kerosakan daripada suntikan COVID-19. Beliau membentangkan data terbaharu dan data20 yang signifikan daripada kajian berterusan di Doctors for COVID Ethics Symposium 3.

Kertas kerjanya berusaha untuk memahami bilangan individu yang telah meninggal dunia akibat suntikan COVID-19 yang dianggarkan berdasarkan tinjauan. Beliau menggunakan tinjauan itu untuk menyegi tiga maklumat daripada populasi umum dan perkara yang mereka alami.

Para peserta diminta melaporkan kesan advers orang yang paling mereka kenali dalam kalangan sosial mereka — dengan kata lain, kawan baik atau ahli keluarga. Tinjauan itu hampir mewakili populasi umum dalam umur, pendapatan dan jantina pada Disember 2021.

Skidmore pada mulanya membentangkan senarai kesan advers yang diakui FDA boleh berlaku dan membandingkannya dengan data kecederaan dan kematian yang didokumenkan daripada Sistem Pelaporan Kesan Advers Vaksin (VAERS) yang diterbitkan dalam OpenVAERS.

Beberapa kejadian yang paling biasa dalam senarai adalah strok, serangan jantung, myocarditis, kematian, thrombocytopenia dan venous thromboembolism (darah beku). Menurut Skidmore, semua orang bersetuju bahawa kesan advers boleh dan memang berlaku — perbezaan utama dalam pendapat ialah berapa kerap dan berapa banyak.

Skidmore kemudian melihat nisbah antara kematian akibat penyakit COVID-19 dan kematian akibat suntikan vaksin COVID-19. Nisbah dalam OpenVAERS ialah 2.6 peratus dan dalam VAERS (nombor yang dilaporkan oleh CDC yang tidak mengandungi semua data yang dibuktikan pada asalnya) ialah 0.9 peratus.

Jika angka ini mencerminkan realiti, bilangan orang yang melaporkan kecederaan atau kematian dalam tinjauan sepatutnya hampir sifar memandangkan kohort itu cukup kecil sehingga ia mungkin tidak menangkap peratusan yang begitu kecil. Skidmore kemudian bertanya, jika kita menganggap tinjauan itu mencerminkan nisbah sebenar dalam populasi, apakah nisbah populasi sebenar untuk kecederaan atau kematian selepas menerima suntikan vaksin COVID-19?

Daripada data yang dikumpul nisbah menunjukkan terdapat 307,997 kematian akibat suntikan. Kaedah yang digunakan memberikan selang keyakinan 95 peratus antara 215,018 dan 391,410 kematian. Menggunakan pendekatan matematik yang sama untuk mengenal pasti bilangan kesan advers yang teruk kepada populasi umum, data menunjukkan terdapat kira-kira 1.1 juta kesan teruk dan 2.3 juta kesan kurang teruk daripada suntikan.

Beliau mengakui kebanyakan perkara yang dilihat dan dilaporkan oleh orang ramai adalah melalui kaca mata berat sebelah mereka. Salah satunya ialah gabungan politik. Beliau menunjukkan orang yang dikenal pasti sebagai Demokrat melaporkan lebih sedikit kematian berkaitan vaksin berbanding Republikan atau bebas. Ini berkemungkinan turut mempengaruhi bilangan kematian dan kesan advers yang dilaporkan kepada VAERS.

Menggunakan pengiraan kematian mengikut gabungan parti, beliau mendapati jika persepsi Demokrat adalah betul, terdapat 119,000 kematian berbanding 487,000 kematian jika persepsi Republikan adalah betul. Ini memberikan pelbagai potensi kematian dan menggambarkan perbezaan persepsi individu berdasarkan cara mereka melihat dunia. Walau bagaimanapun, tidak kira angka yang digunakan, ia masih jauh lebih banyak daripada jumlah kematian yang dilaporkan dalam sistem VAERS.

Angka kematian di Amerika Syarikat yang tidak pernah berlaku sebelum ini terus meningkat

Walaupun data daripada Skidmore dan UK mencerminkan kadar kematian akibat COVID-19, adalah penting juga untuk menjejaki bilangan kematian keseluruhan sebab kerana ia merupakan salah satu titik data paling boleh dipercayai yang diperolehi. Statistik ini jelas. Sama ada seseorang telah meninggal dunia atau tidak. Ia tidak bergantung pada sebab kematian.

Pada awal 2022, syarikat pemegangan insurans bersama OneAmerica mengumumkan peningkatan kadar kematian warga Amerika yang bekerja, berumur 18 hingga 64 tahun, pada suku ketiga 2021. Data mereka menunjukkan kadar kematian itu 40 peratus lebih tinggi dari paras pra-pandemik.

Syarikat insurans lain juga telah menyebut kadar kematian yang lebih tinggi, termasuk Hartford Insurance Group yang mengumumkan kematian meningkat 32 peratus pada 2019 dan 20 peratus pada 2020 sebelum suntikan vaksin. Lincoln National melaporkan tuntutan kematian telah meningkat sebanyak 13.7 peratus dari tahun ke tahun dan 54 peratus pada suku keempat 2021 berbanding 2019.

Rumah pengebumian juga mencatatkan peningkatan dalam jumlah pengebumian dan pembakaran mayat pada 2021 berbanding 2020. Sebuah syarikat insurans kesihatan Jerman yang besar melaporkan data syarikat mereka hampir 14 kali lebih tinggi daripada jumlah kematian yang dilaporkan oleh kerajaan Jerman. Data ini dikumpulkan terus daripada doktor yang memohon bayaran daripada sampel 10.9 juta orang.

Angka kematian yang semakin meningkat yang boleh dikaitkan dengan suntikan vaksin COVID-19 adalah kebenaran yang menyusahkan buat agensi kesihatan yang telah mempromosikan vaksinasi besar-besaran dengan eksperimen terapi genetik. Dalam apa yang kelihatan sebagai tindak balas kepada data ini, Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia (HHS) di UK telah memutuskan untuk menghentikan keperluan pelaporan untuk hospital dan kemudahan penjagaan akut mengenai kematian COVID-19.

Walaupun maklumat itu diterbitkan di laman web HHS, pemeriksa fakta telah mendakwa siaran media sosial yang tular adalah “palsu” dengan hanya menukar tajuk berita. Jadi, sementara HHS mengumumkan secara terbuka mereka tidak lagi memerlukan hospital melaporkan kematian akibat COVID-19, pemeriksa fakta tersilap melaporkan bahawa kerajaan Amerika Syarikat tidak menamatkan laporan kematian COVID-19 setiap hari.

Jika ia membantu menyelesaikan semua ini, seorang pegawai kesihatan persekutuan yang tidak dinamakan sebenarnya mengakui langkah untuk berhenti melaporkan kematian hospital COVID-19 apabila mereka bercakap dengan seorang wartawan dari WSWS, memanggil langkah itu “tidak dapat difahami”. Pegawai itu menambah, “Ia adalah satu-satunya set data yang konsisten, boleh dipercayai dan boleh diambil tindakan di peringkat persekutuan. 99 peratus hospital melaporkan 100 peratus data setiap hari. Tidak diketahui terdapat mana-mana saintis yang mahu mempunyai kurang data.”

Gambar Hiasan / Pixabay

CDC menahan data, bimbang teragak-agak dan salah tafsiran

Apabila data daripada berbilang sumber semuanya mendedahkan trend dan nilai yang sama, adalah mudah untuk melihat bagaimana CDC tidak bersedia untuk mengakui maklumat tersebut atau mahu mengeluarkan data mereka kerana bimbang ia akan memberi kesan negatif pada kempen vaksinasi besar-besaran. 20 Februari 2022, The New York Times melaporkan CDC masih belum menerbitkan sebahagian besar data yang mereka kumpulkan semasa pandemik.

Walaupun mereka telah menerbitkan data tentang keberkesanan dos penggalak dalam sesetengah individu, data daripada individu berusia 18 hingga 49 tahun ditinggalkan. Menariknya, ini juga merupakan kumpulan yang paling kurang mendapat manfaat daripada suntikan itu, kerana mereka mempunyai beberapa kadar penyakit teruk dan kematian yang paling rendah seperti yang dilaporkan oleh CDC.

Dalam ulasan kepada The New York Times, jurucakap CDC cuba untuk memberi justifikasi mengapa organisasi itu telah menahan sebahagian besar data sejak permulaan pandemik. Beliau berkata data itu “belum bersedia untuk masa utama”, bahawa maklumat itu mungkin boleh disalahtafsirkan, yang bermakna vaksin tidak berkesan dan data yang mereka ada adalah berdasarkan 10 peratus penduduk Amerika Syarikat, yang dinyatakan oleh The New York Times adalah sama saiz sampel yang digunakan untuk mengesan influenza setiap tahun.

Tanpa data mentah dari Amerika Syarikat, saintis telah bergantung kepada data Israel. Satu kajian mengumpul maklumat daripada 4.6 juta orang berumur 16 tahun ke atas yang telah menerima dua dos vaksin Pfizer. Mereka membandingkan penyakit dan kematian yang teruk antara mereka yang sudah mendapat dos penggalak dan mereka yang tidak. Data menunjukkan kumpulan usia 16 hingga 29 tahun mempunyai sifar kematian, tidak kira sama ada mereka telah mendapat dos penggalak atau tidak.

Begitu juga, kumpulan berusia 30 hingga 39 tahun yang mempunyai satu kematian sama ada mereka mendapat dos penggalak atau tidak. Malahan, perbezaan dalam kadar kematian tidak meningkat sehinggalah peserta berumur 60 hingga 69 tahun, di mana kumpulan yang tidak mendapat dos penggalak merekodkan 44 kematian dan kumpulan yang menerima dos penggalak merekodkan 32 kematian.

Dalam satu catatan pendapat, Tom Wrobleski dari Staten Island Advance mencirikan keputusan CDC, menulis tentang apa yang telah berlaku kepada kebanyakan orang yang telah bersedia untuk menerbitkan data dan pendapat yang bertentangan dengan naratif agensi kesihatan kebangsaan atau antarabangsa:

“Kami diberitahu untuk mempercayai CDC, kepada Dr. Anthony Fauci, kepada semua pakar yang dilatih untuk menangani krisis kesihatan awam.

Tetapi kami tidak boleh mempercayai jika maklumat penting dirahsiakan daripada kami. Kerana kemudian ia menjadi kes, “Diam dan lakukan apa yang kami katakan. Kami pakar. Anda tidak perlu tahu bagaimana kami membuat keputusan. Kami tahu apa yang terbaik.”

Dan jika anda mempersoalkan kebijaksanaan yang diterima, anda tiba-tiba menjadi orang yang berbahaya. Anda diibaratkan sebagai pengganas. Anda diberitahu anda mahu orang mati. Anda dilarang daripada media sosial.

Jika anda berani membantah, akaun bank anda boleh dibekukan dan insurans kenderaan anda digantung, seperti yang kita lihat semasa protes Konvoi Kebebasan di Kanada. Anda boleh dipijak oleh polis yang menunggang kuda.

Menahan maklumat hanya menjadikan orang lebih ragu-ragu. Ia menimbulkan syak wasangka. Atau keraguan semata-mata. CDC perlu melakukan yang lebih baik jika mereka mahukan kepercayaan kami.”

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI