29.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaGaya HidupUbah dan hias bilik tidak sampai sebulan, hasil tangan pemuda ini memang...

Ubah dan hias bilik tidak sampai sebulan, hasil tangan pemuda ini memang cukup mengagumkan!

Masih ingat dengan zaman ketika Perintah Kawalan Pegerakan (PKP) dua tahun lalu? Ketika itu tiada yang dibenarkan untuk keluar rumah kecuali atas urusan tertentu sahaja. Kerja pun semua dilakukan dari rumah. Mahu bersenam dan keluar berjalan di taman pun tidak dibenarkan sehingga ada yang membuat lawak dengan mengatakan mereka rindu untuk memakai kasut.

Ketika itu ramailah yang cuba melakukan pelbagai aktiviti di rumah. Ada yang mencuba resipi baru di media sosial, ada yang cuba melakukan hobi baru yang seperti bercucuk tanam dan ada juga yang mengambil kesempatan untuk melakukan dekorasi rumah.

Misalnya pemuda bernama Fiq Said ini yang telah melakukan perubahan 360 darjah pada bilik tidurnya yang mana hasilnya cukup mengagumkan sesiapa yang melihatnya. Menurut kapsyennya pada status yang dimuat naik di Twitter, dia memaklumkan yang dia hanya mengambil masa 28 hari ketika PKP untuk mengubah suasana biliknya.

Jika dilihat pada video yang telah dimuat naik jelas sekali akan perubahan yang berlaku. Bukan calang-calang perubahan yang dilakukan… nampaknya dia memang punya bakat semula jadi!

Ruang biliknya bukan sahaja nampak lebih kemas, tetapi kelihatan lebih luas walaupun perabot yang diletakkan lebih banyak. Mungkin kerana warna putih yang dipilihnya berjaya menjadikan ruang lebih luas dan teratur. Tidak hanya itu, jika diperhatikan dia menggunakan jenis katil dua tingkat, jadi ruang bawah boleh digunakan untuk dijadikan ruangan kerja.

Tidak hanya itu, ada beberapa ruangan lain yang turut mengalami perubahan. Jom tonton sendiri video yang telah dimuat naik, mana tahu anda mungkin boleh mendapatkan idea untuk dekorasi bilik anda nanti?

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI