27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaGaya Hidup7 tahun hilang, kucing ini berjalan sekitar 2000 batu untuk kembali kepada...

7 tahun hilang, kucing ini berjalan sekitar 2000 batu untuk kembali kepada tuannya semula

Bunyinya seperti mustahil tetapi itulah hakikat yang berlaku. Percaya atau tidak kucing comel berbaka moggy yang dikatakan telah hilang tujuh tahun lalu akhirnya kembali ke pangkuan pemiliknya. Penghargaan tidak terhingga kepada seorang kakitangan awam yang telah membawanya pulang semula.

Si comel bernama Ebi itu dikatakan telah diadopsi pada tahun 2015 oleh Joe dan Leanna Drnec ketika mereka tinggal di California. Tetapi pada masa pasangan itu telah kerap berpindah-randah ke seluruh negara termasuk ke Knoxville, Tennessee dan tanpa disedari mereka kehilangan kucing kesayangan mereka.

Walaupun Ebi telah dipasangkan dengan mikrocip dia tetap hilang daripada jagaan tuannya.

“Kami benar-benar berharap dan berdoa agar dia mendapat tuan yang baik dan itulah yang kami fikirkan, dia pasti telah menemui rumah yang baik,” kata Joe.

Tetapi Drnec baru-baru ini menerima panggilan telefon dari pusat perlindungan haiwan awam di Jurupa Valley, California, memaklumkan mereka bahawa Ebi yang berusia lapan tahun telah ditemui, tidak jauh dari tempat kali terakhir mereka melihatnya.

Ketua Perkhidmatan Haiwan Riverside County, John Welsh berkata Ebi telah diturunkan di tempat perlindungan kerana sesat, dan imbasan cip mikronya telah membawa mereka kepada Drnecs.

John kemudian membawa Ebi sejauh lebih daripada 2,000 batu ke Knoxville, dan dalam perjalanan dia sanggup berhenti seketika di Phoenix dan Nashville. Tidak hanya itu, dia juga sanggup menggunakan wangnya sendiri untuk tujuan tersebut.

Menurut John dia sememangnya senang dapat mengembalikan haiwan yang hilang atau sesat kepada pemilik mereka. Walaupun dia mungkin terpaksa berjalan jauh ke seluruh negara dia tetapi ia adalah sesuatu yang mengembirakan.

Malangkanya tidak semua haiwan yang hilang dapat dikembalikan kepada pemilik mereka. Menurut John hanya dua dalam 100 kes haiwan yang hilang dapat dikembalikan kepada tuan mereka.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI