26.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 25, 2024
UtamaGaya HidupKucing dua beradik dengan personaliti berbeza apabila salah seekor berlagak seperti ‘ibu’...

Kucing dua beradik dengan personaliti berbeza apabila salah seekor berlagak seperti ‘ibu’ mereka

Memerhatikan personaliti haiwan, ia mungkin sekali sekala tidak ubah seperti manusia dengan sifat melindunginya walaupun dia itu bukanlah berperanan ibu.

Apabila seorang wanita bernama Claudia menemui dua ekor anak kucing jalanan terbiar, mereka saling berpelukan antara satu sama lain dan hanya berharap menunggu ibu mereka pulang, yang sudah pasti tidak akan pulang.

Facebook

Mereka kelihatan sangat takut membuatkan Claudia berasa sedih dan amat bersimpati.

Salah seekor yang dinamakan Pearl mengambil alih peranan ibu mereka dengan serta-merta.

Facebook

Pearl jelas amat berhati-hati dan berasa curiga dengan Claudia yang membawa mereka pulang ke rumah perlindungan.

Sejak awal lagi, Pearl sering memastikan dia dapat menjaga adiknya Sandy dengan baik, dengan sifat melindunginya.

Facebook

Kerana anak kucing ini seperti berharap akan ada orang yang menjaganya.

Pearl menghabiskan banyak masa dalam beberapa hari pertama itu untuk membelai dan mendandan Sandy, juga memastikan Sandy cukup makan.

Facebook

Agak sedih bagi Claudia melihat Pearl hanya memerhatikan seperti dia berasa kurang gembira dan bimbang sambil tidak sanggup mengatakan yang dirinya hanya seekor anak kucing, yang juga layak untuk bermain.

Manakala Sandy pula sudah pun berasa seronok berinteraksi dengan Claudia dan bermain dengan permainan yang diberikan, serta mencari perkara yang berbeza untuk bermain, seperti mana yang dilakukan oleh anak kucing lain yang normal.

Facebook

Lama kelamaan, Claudia menyedari bahawa apa yang Pearl lakukan hanyalah untuk membuat kenyataan yang Sandy itu adalah miliknya.

Mungkin dia fikir, “Saya tidak boleh menghadapi kehilangan lagi. Ini kawan baik saya!”

Facebook

Ia mengambil masa kira-kira seminggu untuk Pearl membuka dirinya, menerima hakikat yang dia sebenarnya seekor anak kucing yang normal.

Untuk memutuskan hubungan berhati-hati dan menerima belaian orang lain dengan berkata, “Saya akan baik-baik sahaja..”

Facebook

Jadi Pearl mula bermain dan memberi Claudia banyak keyakinan terhadap dirinya dengan keupayaannya untuk menjadi kucing biasa.

Menjelang 10 hari kemudian, Pearl akhirnya mula berjalan ke arah Claudia dan berinteraksi dengan haiwan lain melalui pintu dalam rumah itu.

Facebook

Apabila mereka mula-mula keluar dari bilik kuarantin, mereka teragak-agak dan malu, tetapi kira-kira tiga atau empat hari kemudian, Claudia berasa tidak boleh meletakkan mereka kembali ke dalam bilik itu jika dia mahu.

Claudia mula menyedarinya kerana kucing lain yang peramah bernama Violet telah berinteraksi dengan kedua anak kucing itu melalui pintu.

Facebook

Claudia berpendapat Violet mengajar mereka dengan berkata rumah perlindungan itu adalah tempat yang selamat. Anak-anak kucing itu benar-benar memandang tinggi kepada Violet.

Kini mereka benar-benar dua anak kucing yang sangat yakin, dan Claudia rasa Violet ada kaitan dengannya.

Facebook

Walau apa pun masa depan dua beradik meow ini, Pearl dan Sandy masih rapat dengan bergantung antara satu sama lain untuk mendapatkan keselesaan. 

Facebook

Memerhatikan personaliti mereka yang berbeza, dengan yang seekor itu amat lincah menceriakan, manakala seekor lagi merasakan yang dia adalah ‘ibu’ yang suka melindungi adalah perkara indah untuk menghangatkan hati.

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI