26.2 C
Kuala Lumpur
Friday, December 9, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupAnjing polis menangkap bola tenis dengan imej sepantas kilat, mata berkelip ketinggalan...

Anjing polis menangkap bola tenis dengan imej sepantas kilat, mata berkelip ketinggalan menyaksikannya

Pegawai polis Jordan Walker dari Jabatan Polis El Cajon California membaling ke atas bola tenis itu dengan tenang, dan anjing polis bernama Jester ini meluru untuk mendapatkannya dengan sepantas kilat, jika anda sempat melihat.

Bola tenis itu hanya sempat jatuh sejauh 5cm, kelajuan Jester sungguh luar biasa mampu mengalahkan jaguh pecut Usain Bolt jauh ke hadapan.

Instagram

Jester paling suka bola tenis. Dalam rakaman video itu, pegawai polis Walker memegang bola tenis dan melemparkannya dari paras pinggang.

Instagram

Bola itu terlucut dari tangannya sebelum Jester yang sedang menunggu pantas meluru untuk menangkap dan menggonggongnya ke hadapan.

Pecutan segeranya begitu menakjubkan dengan tontonan terpegun warga maya dan komen memuji oleh ratusan ribu pengikut Jester di laman Instagramnya.

Instagram

“Jester benar-benar tidak kelihatan,” kata mereka yang sangat kagum.

“Jester benar-benar ‘Lightning Bolt’ dunia anjing. Walaupun pada gerakan perlahan video, anda hanya boleh melihat imejnya yang tidak jelas dalam sekali lalu.”

“Jika macam ini penjenayah tidak sempat hendak melakukan kejahatan. Anjing polis ini tidak pernah bergurau!”

Instagram

“Anjing kilat yang akan hilang dalam sekelip mata.”

“Kelajuan ini terlalu menakutkan!”

“Saya tidak dapat melihat gambarnya selepas menontonnya 10 kali.”

Instagram

Jester adalah anjing baka Belgian Malinois. Pegawai K-9 ini menjalankan tugasnya bersama rakan sepasukan Pegawai Polis Jordan Walker di Jabatan Polis El Cajon di California.

@k9_jester/Instagram

Jester begitu cekap menjalankan tugasnya dalam membanteras jenayah. Jester akan meluru ke sasaran dengan sekali arahan, dan penuh dengan kuasa dan tangkas bertindak dalam menyempurnakan tugas itu.

@k9_jester/Instagram

Walaupun sentiasa serius dalam tugas, Jester turut gemar mempamerkan ekspresi comel dan ceria, maka tidak hairan pegawai polis Walker sangat terpesona dengan anjing yang bijak ini dan hubungan mereka sangat erat.

@k9_jester/Instagram

Jordan Walker sentiasa mengemas kini perkembangan Jester di Instagram, yang juga membuatkan ramai pengikutnya mengagumi anjing polis ini. Sisi lain selain menunjukkan keberanian dan ketangkasannya yang sepantas kilat di alam kepolisian.

Tonton video di bawah:

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI