26 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaBerita UtamaGenius! Abang imigresen guna mainan untuk ambil gambar pasport budak terima pujian

Genius! Abang imigresen guna mainan untuk ambil gambar pasport budak terima pujian

Memastikan anak kecil kekal fokus ketika sesi penggambaran formal adalah satu perkara yang agak sukar untuk dilaksanakan. Puas kita memanggil namanya, membuat bunyi-bunyian dan pelbagai lagi taktik lain namun jarang kita mendapatkan hasil gambar yang diinginkan.

Pendek kata, anak-anak memang susah nak bagi kerjasama setiap kali hendak bergambar.

Namun baru-baru ini, sebuah video pendek telah menular di media sosial memaparkan gelagat dua orang pegawai imigresen yang gigih menarik perhatian seorang kanak-kanak dan memastikan kanak-kanak tersebut berada di tempatnya sambil memandang kamera.

Dalam video berkenaan, dilihat ibu sedang memangku anaknya manakala salah seorang pegawai menggunakan patung mainan untuk menarik perhatian kanak-kanak yang dipercayai berusia dua ke empat tahun itu. Kedua-dua pegawai kekal komited dan saling bekerjasama membuatkan orang ramai yang menonton video ini memuji tindakan mereka.

“Mantap lah abang. Semoga dinaikkan pangkat”.

“Pasti di rumah dia seorang ayah yang penyayang. Alhamdulillah budak itu pun memberi respon”.

“Memang imigresen dah siap-siap letak mainan di kaunter ya? Proaktif”.

Penularan video ini turut membuatkan segelintir netizen yang mempunyai pengalaman sama berkongsi pengalaman masing-masing. Ada yang menceritakan bahawa pegawai imigresen di tempat lain sanggup bermain ‘cak-cak’ dan menggunakan loceng demi mendapatkan gambar yang terbaik!

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI