33.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaMasukkan elemen roti dan kari dalam lagu, muzik video terbaru Namawee jadi...

Masukkan elemen roti dan kari dalam lagu, muzik video terbaru Namawee jadi gilaan ramai

Antara nikmat tinggal di negara yang berbilang kaum ialah apabila kita dapat merayakan pelbagai perayaan. Tidak hanya itu, perkara yang paling disukai ramai pastinya apabila kita juga boleh menikmati pelbagai makanan dan juadah daripada kaum lain.

Mengambil pelbagai elemen seperti sejarah ditambah lagi dengan makanan kesukaan rakyat Malaysia, seorang Pembikin filem dan artis, Namewee, baru-baru ini ada mengeluarkan filem berjudul Nasi Lemak 1.0 yang sedang ditayangkan di pawagam.

Setelah menonton filem tersebut ramai yang menyukai mesej yang cuba disampaikan di dalam filem tersebut. Ada yang berpendapat bahawa Nasi Lemak 1.0 merupakan sebuah filem yang boleh menyatupadukan kaum yang berbeza dalam suasana berbilang budaya. Tambahan lagi, filem tersebut juga sarat dengan adegan lucu membuatkan ramai terhibur.

Baru-baru ini, Namewee mengeluarkan video muzik untuk salah satu lagu yang digunakan dalam filem itu.

Video muzik lagu berjudul “Curry & Roti” dirakam dalam gaya Bollywood dan menampilkan Namewee sendiri bersama seorang pelakon cantik, Sanjna Suri.

Video muzik itu memaparkan dua orang sedang menyanyi dan menari-nari di pantai dengan memakai pakaian penuh tradisional kaum India. Pasangan kekasih itu saling menyatakan rasa cinta mereka antara satu sama lain dengan membandingkan diri mereka dengan gabungan kari dan roti yang sempurna.

Apa yang menariknya, walaupun lagu tersebut dinyanyikan dalam bahasa Inggeris dengan beberapa slanga tempatan dimasukkan, sari kata dalam bahasa Melayu dan Mandarin turut disertakan bersama.

Video muzik yang telah dimuat naik ke YouTube pada 4 Februari lalu itu telah menerima jumlah tontonan yang banyak dan sehingg kini video tersebut telah ditonton lebih 6 juta kali di YouTube!

Ramai netizen memuji Namewee kerana secara konsisten telah mempromosikan Malaysia dengan semua budaya dan bangsa yang berbeza yang kita ada. Sebelum ini, Namawee juga banyak menghasilkan projek yang melibatkan pelbagai elemen budaya dan kepelbagaian kaum di negara ini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI