31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaGaya HidupMalu diminta pegang tangan suami selepas nikah, ibu pengantin muncul untuk 'selamatkan'...

Malu diminta pegang tangan suami selepas nikah, ibu pengantin muncul untuk ‘selamatkan’ keadaan

Buat sebilangan pasangan pengantin baru pastinya berasa malu dan kekok untuk menyentuh pasangan masing-masing terutama sejurus selepas bernikah. Walaupun mereka saling mengenali tetapi untuk diminta pegang tangan pun terkadang sangat sukar dilakukan dek kerana malu terutama apabila dilihat ramai tetamu yang hadir.

Seperti sebuah video yang tular ini apabila pengantin perempuan kelihatan sangat segan ketika disuruh memegang tangan suaminya buat pertama kali untuk mengambil gambar.

Menerusi video yang dimuat naik di laman sosial TikTok oleh @cokolatpahit, kelihatan pasangan pengantin baru itu baru saja selesai majlis akad nikah mereka di sebuah masjid.

Apa yang mencuri tumpuan adalah apabila mereka diminta untuk bergambar memegang tangan sebagai tanda sah menjadi suami isteri.

Namun, si isteri dilihat tersipu-sipu malu dan agak kekok apabila disuruh memegang tangan suaminya. Dia juga sempat menutup wajahnya dengan bunga tangan kerana malu dilihat orang ramai.

Apa yang lebih melucukan lagi, ibu kepada pengantin secara tiba-tiba datang dari arah belakang dan memaksa mereka untuk berpegangan tangan membuatkan pengantin perempuan bertambah malu lalu tergelak.

Telatah lucu pengantin perempuan telah menarik perhatian ramai netizen di TikTok. Rata-rata memuji sikap pengantin perempuan yang kelihatannya seperti seorang yang menjaga batas sejak sebelum kahwin lagi.

Video tular tersebut telah ditonton lebih daripada 800 ribu kali dan menerima sekitar 42 ribu ‘like’ serta menerima hampir 3000 komen daripada pengguna laman sosial tersebut.

Dalam satu video tular yang lain, pasangan pengantin baru ini juga nampaknya alami perasaan malu yang sama terutama buat pengantin perempuan.

Ketika suaminya mahu memegang tangannya untuk mengambil gambar dia kelihatan sangat segan dan kekok. Apa yang melucukan dia seolah-olah mahu menjauhkan diri dengan suaminya dan tidak mahu terlalu dekat.

Gelagat spontannya telah membuatkan ramai yang tersenyum-senyum. Nampaknya dia masih belum bersedia walaupun untuk memegang tangan suami sendiri.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI