25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 6, 2023
UtamaGaya HidupBertahun-tahun kerja keras, Ayda Jebat akhirnya miliki banglo idaman

Bertahun-tahun kerja keras, Ayda Jebat akhirnya miliki banglo idaman

Bagi mereka yang mengimpikan sesuatu dan berusaha keras demi mencapai impian, sudah pasti dimakbulkan walaupun ia memakan masa yang lama. Jika usaha itu berkat, rezeki memang tidak pernah salah alamat.

Selebriti Ayda Jebat dan suaminya, Nabil Mahir mengumumkan berita gembira menerusi akaun Instagram dan YouTube yang mereka kini adalah pemilik sebuah banglo mewah. Memang bertuah dan tahniah buat pasangan muda ini. 

Ayda berkongsi dengan para peminatnya sambil meluahkan rasa syukur atas rezeki yang dikurniakan kepadanya dan Nabil.

Instagram

Menerusi saluran YouTube, Ayda juga memberitahu beliau dan Nabil mengambil masa yang agak lama untuk mencari rumah idaman yang menepati kehendak mereka bersama.

Selepas beberapa bulan dan meninjau puluhan rumah serta berjumpa beberapa orang ejen hartanah, akhirnya impian itu dimakbulkan.

“Lama juga kami tunggu sebab PKP dan macam-macam cabaran. Tetapi Alhamdulillah kami dapat rumah idaman. Sebenarnya, kami cuba dapatkan rumah sebelum anniversary tetapi terlewat sikit. Biarkan lewat tapi rezeki tak pernah salah alamat,” kata Ayda.

YouTube

“Ciri-ciri rumah yang dicari ada di rumah ini. Kalau boleh tidak jauh dari rumah Nabil dan mama. Kami beli rumah ni, kerja puluh tahun baru dapat beli. Alhamdulillah. Berbaloilah tak tidur malam. Kami sama-sama kerja keras dan keluarga doakan kami,” tambah Ayda.

Sebelum mendirikan rumah tangga bersama Nabil Mahir, Ayda pernah menghadiahkan sebuah rumah dua tingkat di Eco Grandeur, Puncak Alam untuk ibu tersayang pada sekitar bulan November 2020. Memang berkat rezeki jika berbakti kepada ibu bapa.

Ayda Jebat mendirikan rumahtangga bersama Nabil Mahir pada 1 Januari 2021. Mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Ana Nayla pada 21 September 2021. Semoga pasangan ini sentiasa diberkati dan berbahagia dunia akhirat.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI