28.7 C
Kuala Lumpur
Friday, January 27, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya Hidup“Ada ‘kembar’ Aliff Syukri dekat Turki?” Wajah pemain bola sepak ini mirip...

“Ada ‘kembar’ Aliff Syukri dekat Turki?” Wajah pemain bola sepak ini mirip pengasas kosmetik undang kecoh netizen Malaysia

Orang tua dulu-dulu berkata, dalam dunia ada tujuh orang yang wajahnya sama atau seiras dengan kita, tetapi sejauh mana kebenarannya akan kepercayaan itu.

Apabila terjumpa orang yang seiras wajah dengan kita, memang tidak boleh sangka dan akan boleh terkejutlah dibuatnya. Macam yang ini, dia macam wajah siapa?

Aliff Syukri Terlajak Laris/Facebook

Walaupun yang terkejut itu bukan empunya badan sendiri tetapi para netizen yang terlajak lebih.

Aliff Syukri Terlajak Laris/Facebook

Baru-baru ini tular di media sosial apabila wajah seorang pemain bola sepak dari kelab di Turki dikatakan mirip dengan pengasas produk kosmetik D’Herbs, Dato’ Aliff Syukri Kamarzaman.

Turkish Football/Facebook

Pemain bola sepak itu, Salih Ucan bermain di posisi tengah untuk kelab Istanbul Basaksehir yang dipinjamkan dari kelab Besiktas.

Instagram

Wajah Salih Ucan dikatakan terlalu mirip dengan Aliff Syukri sehingga ramai netizen Malaysia meninggalkan komen di hantaran Facebook kelab Istanbul Basaksehir dan pemain itu sendiri.

Turkish Football/Facebook

Ramai yang meninggalkan komen lucu sambil ada mengatakan Dato’ Aliff Syukri telah bertukar kerjaya dan kini menjadi pemain bola sepak profesional dengan tagline “Terlajak Gol”.

Sebelum ini, pernah menjadi kecoh juga daripada netizen-netizen Malaysia yang menyamakan wajah Dato’ Aliff Syukri dengan penjaga gol Selangor, Sam Somerville di media sosial.

Aliff Syukri Terlajak Laris/Facebook

Komen-komen orang Malaysia di bawah telah buat komen-komen orang Turki tenggelam dan mereka mula kata jadi keliru mengapa ada ramai sangat orang Malaysia di situ, semua sebab Dato’ Aliff punya pasal.

Turkish Football/Facebook

Sungguh kreatif perangai orang Malaysia.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI