31.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 1, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupTerjumpa ‘objek beku mengiau’ di tepi jalan, lelaki ini bawa pulang untuk...

Terjumpa ‘objek beku mengiau’ di tepi jalan, lelaki ini bawa pulang untuk mencairkannya hanya menyedari ia ‘harta karun’ yang cantik

Seorang lelaki di Rusia bernama Slava sedang memandu di jalan raya bersalji ketika musim sejuk, apabila tiba-tiba terlihat kelibat benda gelap yang samar-samar mengiau berada di tepi jalan dalam salji tebal.

“Pada pandangan pertama, saya mula menyangka objek itu adalah haiwan dan mungkin memerlukan bantuan saya,” kata Slava.

CatPusic/YouTube

Betul firasatnya, apabila objek itu adalah seekor anak kucing yang diliputi ais, dan tiada orang lain yang menghampiri untuk melihat keadaannya. 

Slava memutuskan untuk menghulurkan bantuan sebaik yang mungkin.

CatPusic/YouTube

“Dia sangat sejuk, jadi saya membalutnya dengan tuala dan membawanya pulang. Di dalam kereta, selepas menghidupkan pemanas, ini telah membantu mencairkan ais daripada badannya,” Slava menceritakan detik itu.

CatPusic/YouTube

Dengan cara begitu sahaja, lelaki Rusia ini membawa kucing itu pulang, menghidupkan pemanas elektrik dan lampu, untuk menghilangkan kesejukan itu sambil menghangatkannya dengan beberapa selimut yang besar.

CatPusic/YouTube

Kucing itu diselamatkan oleh Slava, dan kemudian menamakannya Nika.

CatPusic/YouTube

Slava kemudian membawa si comel Nika ke hospital haiwan untuk pemeriksaan, di mana doktor terpaksa memotong ekornya akibat gigitan fros. 

CatPusic/YouTube

“Dia tahu kami telah menyelamatkannya, jadi dia kuatkan hati hanya duduk di situ, bersabar dengan saya, tidak bergelut atau mengeluh,” kata Slava.

CatPusic/YouTube

Akhirnya, kucing itu telah berjaya diselamatkan daripada menerima sahaja kematian dan membiarkan diri mengalami beberapa siri pertemuan malang. 

CatPusic/YouTube

Kini, Nika tinggal bersama penyelamatnya, Slava yang memilih untuk menjadikannya sebagai haiwan peliharaan kerana dia fikir sudah nasib dan jodohnya untuk bertemu dengan kucing berbulu gebu dan bermata hijau cantik ini.

CatPusic/YouTube

Paling penting, si bulus Nika nampak sihat, lincah dan semakin cantik! Slava benar-benar telah membiarkan dirinya mengutip ‘harta karun’ berharga dan menceriakan hati hanya pada ketika dia berada di tepi jalan bersalji.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI