31.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 1, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupPemilik gegas pulang untuk mengunci pintu kecil, kejutan melihat ‘golden retriever’ menjenguk...

Pemilik gegas pulang untuk mengunci pintu kecil, kejutan melihat ‘golden retriever’ menjenguk jendela sambil memeluk sahabat si putih comel

Seorang pemilik memelihara seekor anak kucing comel berwarna putih susu di rumah. Kebiasaan kucing kecil ini sangat patuh dan enggan berenggang dengan selalu mengekori tuannya ke mana sahaja.

Selalu juga, apabila tuannya sedang memasak dan membasuh pakaian, dia akan selalu mengintai bagaimana keadaannya.

Sehinggakan memang boleh membuatkan pemilik keliru memberi reaksi sama ada mahu ketawa atau menangis kerana si putih comel sering mengekori.

Tetapi baru-baru ini, kelakuan kucing putih ini tiba-tiba berubah. Tidak lagi seperti dahulu, dan lebih suka berlari ke luar berbanding berada di dalam rumah.

Mulalah pemiliknya berasa sedikit pelik. Adakah dunia luar itu kini lebih menarik? Atau adakah terdapat sesuatu perkara yang lebih menarik perhatian melebihi kesayangan kepada tuannya sendiri?

Sehinggalah pada hari itu, ketika pemilik ini keluar pergi bekerja, untuk menjadi cerita tiba-tiba dia telah terlupa untuk mengunci pintu kecil buat anak kucing ini, supaya dia tidak boleh keluar.

Ketika dia tergesa-gesa keluar, tiba-tiba sahaja teringat setelah sampai ke tempat kerja yang dia telah terlupa mengunci pintu untuk si comel.

Selepas itu, pemilik ini terpaksa bergegas pulang semula ke rumah, kerana bimbangkan kucing itu keluar rumah dan merayau tidak pulang. Jadi kejutan apa yang berlaku?

Rupanya insiden bergegas pulang ke rumah kerana bimbang itu hanya untuk melihat pemandangan indah dan comel di hadapannya. 

Dilihatnya anak kucing itu dipeluk erat oleh rakan anjingnya si golden retriever.

Yang paling penting menyentuh hati, si putih kelihatan sangat gembira dan selesa, sambil mereka berdua-duaan sama-sama memerhati pemandangan indah di luar jendela.

Melihat pemandangan persahabatan berlainan spesies menghangatkan hati, pemilik mula menjadi sedikit cemburu.

Rasanya anak kucing kesayangan sudah mendapat pasangan baru, jadi adakah dia akan mengalihkan kasih sayang daripada pemiliknya?

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI