31.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 1, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupTidak boleh terima hakikat Krismas sudah berakhir, dua ekor anjing bersungguh-sungguh halang...

Tidak boleh terima hakikat Krismas sudah berakhir, dua ekor anjing bersungguh-sungguh halang tuannya daripada membuang pokok Krismas

Siapa sahaja yang tidak suka dengan musim perayaan atau cuti panjang? Kita tidak perlu susah-susah bangun awal pagi semata-mata untuk menghadap jalan yang sibuk, atau tidak perlu berasak-asak di dalam pengankutan awam untuk ke kelas. Apa yang paling menyeronokkan masa cuti adalah masa yang boleh dihabiskan bersama keluarga tersayang!

Kalau sudah berkumpul beramai-ramai pastinya meriah. Rumah yang sunyi mula bertukar meriah kerana ahli keluarga bersama-sama dalam menyediakan pelbagai jenis juadah dan hiasan rumah untuk menyambut apa sahaja perayaan yang diraikan.

Semuanya indah ketika itu tetapi momen seperti itu akan tiba ke penghujung juga. Suka atau tidak setiap perayaan akan berakhir dan kita akan kembali semula kepada kehidupan sebenar. Ketika itu hiasan rumah juga bertukar kepada sedia kala.

Memang menyedihkan untuk mengucapkan ‘selamat tinggal’ kepada musim perayaan tetapi semua orang perlu melakukannya. Namun, nampaknya tidak semua yang bersedia untuk membiarkan musim perayaan berkahir secepat itu.

Itu lah yang mungkin dirasai oleh dua ekor anjing ini apabila mereka seolah-olah tidak boleh menerima hakikat bahawa Krismas sudah berakhir. Apa yang berlaku ialah mereka berkeras dan bersungguh-sungguh tidak membenarkan tuannya untuk membuang pokok Krismas.

Memang sudah menjadi kebiasaan untuk membuang pokok Krismas apabila berakhirnya sambutan perayaan tersebut tetapi kedua-dua ekor anjing ini nampaknya tidak mahu perayaan itu tamat. Memadangkan pokok Krismas adalah lambang kepada perayaan itu jadi mereka tidak mahu pokok tersebut dibuang begitu sahaja.

Jadi, ketika mereka melihat tuannya mahu membuang pokok tersebut mereka terus merebut pokok tersebut dengan sekuat tenaga mereka. Mereka kelihatannya memang tidak mahu membenarkan tuannya untuk membuang pokok tersebut kerana mereka tahu apabila pokok tersebut dibuang ini bermakna perayaan Krismas mereka sudah tamat! Jadi, mereka tidak mahukan perkara tersebut berlaku dengan mempertahankan pokok tersebut walaupun terpaksa melakukan adegan tarik menarik sehingga tuannya terjatuh.

Namun begitu, sekuat mana pun tenanga dan kudrat mereka akhirnya mereka tetap tidak mampu bertahan lagi. Tanpa sempat dihalang tuannya berjaya merampas pokok tersebut dan terus membuangnya ke luar pagar.

Anjing-anjing itu sudah semestinya sangat kecewa dengan apa yang berlaku. Mereka terus menuju ke arah pagar untuk melihat pokok yang telah dibuang itu seolah-olah tidak percaya bahawa kini sudah tiada lagi pokok Krismas buat mereka.

Kejadian lucu tersebut telah dirakam sebelum dimuat naik ke laman sosial. Menurutnya dia pada mulanya hairan mengapa suaminya mengambil masa yang lama untuk membuang pokok Krismas tetapi setelah diselidiki rupa-rupanya suaminya sedang ‘diserang’ oleh dua ekor anjing mereka yang tidak mahu Krismas berakhir!

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI