25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, August 12, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupRupa mi segera ‘aneh’ ini dimasak oleh bapa mertua seorang pengguna internet....

Rupa mi segera ‘aneh’ ini dimasak oleh bapa mertua seorang pengguna internet. Ada yang hilang selera, ada yang kata sedap…

Ekoran mudah dan cepat disediakan, mi segera kerap menjadi pilihan majoriti daripada kita untuk dinikmati terutamanya tatkala sedang lapar.

Tidak kurang juga, ada segelintir daripada kita yang sempat mengolah resipi dan bahan masakan yang boleh ditambah agar hidangan itu lebih menarik dan bernutrisi.

Baru-baru ini, seorang individu dari Taiwan berkongsi foto hidangan mi segera yang dimasak oleh bapa mertuanya di internet.

Perkongsian itu kemudian mendapat perhatian wargamaya memandangkan rupanya yang seakan sudah rosak dan dipenuhi ulat berenga (maggot).

“Mi segera ini dimasak oleh bapa mertua saya dan ianya adalah mi segera yang dikukus bersama telur. Saya hampir menjerit apabila membuka periuk”, kata individu itu.

Menurutnya, sekali pandang daripada atas, permukaan hidangan itu memang kelihatan seperti makanan rosak dan dipenuhi ulat berenga.

Namun apabila dia mula menyenduk hidangan itu, jelas kelihatan telur kukus pada bahagian bahawa mi segera terbabit.

Tentulah perkongsian itu mengundang pelbagai komen netizen. Ada yang berkata, “Ya Tuhan, ini adalah ulat berenga. Hilang selera saya melihatnya”.

Namun ada pula yang berkata, “Saya pernah masak hidangan sebegini. Mi segera kembang dan menyerap telur. Boleh dimasak menggunakan ketuhar gelombang mikro. Ia sangat sedap”.

Apa pendapat pula anda?

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI