25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupTidak mahu berpisah dengan tuan, kucing tembam ini terpaksa dibawa ke kelas...

Tidak mahu berpisah dengan tuan, kucing tembam ini terpaksa dibawa ke kelas dan disembunyikan di dalam laci

Bukan mudah untuk berpisah dengan haiwan peliharaan. Kalau boleh tidak mahu langusung meninggalkan mereka di rumah. Walaupun tidak lama ke luar rumah tetapi pasti ada rindu membuatkan kita tidak sabar untuk pulang ke rumah.

Oleh kerana tidak mahu berpisah dengan kucingnya, seorang netizen secara diam-diam telah membawa kucing kesayangannya ke kelas. Kucing tembam itu kemudian diletakkan di dalam laci meja supaya tidak disedari oleh sesiapa.

Setiap kali tuannya mahu keluar ke kelas kucing gemuk bernama ‘Baton’ itu akan terus mendekati tuannya seolah-olah tidak mahu membenarkan tuannya keluar meninggalkannya. Melihat wajah kasihannya, pemilik kucing itu akhirnya mengalah dan membawa kucingnya ke kelas bersamanya.

Apa yang paling comel, Baton sangat baik dan berkelakuan sopan. Dia bahkan bijak menyembunyikan dirinya di dalam laci semasa kelas. Sepertinya dia juga tidak mahu rahsianya dan tuannya diketahui oleh orang lain. Sepanjang kelas berlangsung Baton langsung tidak berbunyi sehingga guru yang mengajar tidak langsung sedar akan kehadiran Baton di dalam kelas. Sangat bijak!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI