26.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaBisnes & EkonomiJual nasi lemak tepi jalan seawal 5.30 pagi, warganet gunakan kuasa tular...

Jual nasi lemak tepi jalan seawal 5.30 pagi, warganet gunakan kuasa tular untuk melariskan perniagaan pak cik ini

Tatkala Malaysia sedang bergelut dengan keadaan ekonomi yang tidak begitu memberansangkan di mana ramai pekerja terpaksa diberhentikan atau dipotong gaji gara-gara penularan wabak Parti Komunis China atau COVID-19. Justeru, satu langkah mahupun inisiatif untuk meraih pendapatan yang lebih adalah dengan berniaga.

Sumber: Facebook (Reseller Iphone Original)

Misalnya seorang pak cik baru-baru ini menjadi tular di Facebook apabila dia dilihat mula berniaga nasi lemak berdekatan stesen minyak Shell dan McDonald’s di SS15, Subang Jaya seawal jam 5.30 pagi setiap hari. Pak cik ini dikatakan meletakkan barang jualannya di but kereta dan hanya akan pulang setelah semua hasil jualannya habis dijual.

Dikongsikan oleh akaun Facebook Reseller Iphone Original, sehingga kini ianya telah berjaya mencecah lebih 1.5K kali perkongsian! Malah, ramai warganet yang turut memberikan sokongan masing-masing dengan mengajak orang ramai agar mencuba nasi lemak jualan pak cik ini.

Sumber: Facebook (Felicia Wong)

“Mari sokong perniagaan pak cik ini supaya dia boleh segera pulang untuk berehat”.

“Ini pak cik depan McDonald’s kan? Sedap nasi lemak dia”.

“Sesiapa ada nombor telefon pak cik ini? Saya ingin membuat tempahan nasi lemak”.

Menurut warganet yang pernah mencuba nasi lemak pak cik ini, nasi lemak ini bukan sahaja enak dimakan tetapi juga berpatutan. Sebungkus nasi lemak dijual pada harga RM2 tetapi jika anda membeli tiga bungkus, anda hanya perlu membayar sebanyak RM5 sahaja!

Sumber: Facebook (Discover Subang Jaya)

Bukan sahaja berbaloi tetapi pada masa yang sama dapat membantu melariskan jualan nasi lemak pak cik ini. Ramai juga yang puji rasa nasi lemak dan memberi jaminan bahawa anda tidak akan menyesal.

Jadi, sekiranya anda berada di kawasan berdekatan, hubungi nombor 011-21834401 atau 018-7800025 untuk membuat tempahan!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI