26.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaGaya HidupJadikan buaya seperti alat mainan, anak badak air ini nampaknya memang berani...

Jadikan buaya seperti alat mainan, anak badak air ini nampaknya memang berani dan selamba

Ramai yang akan bersetuju jika dikatakan anak badak air adalah antara haiwan yang comel. Dengan tubuh mereka yang gemuk dan besar mereka tetap lucu dan comel bagi sesetengah orang.

Apa yang lebih melucukan spesies ini juga sangat berani seolah-olah tiada apa yang boleh menakutkan mereka. Misalnya anak badak air ini yang sememangnya sangat berani bermain dengan haiwan liar.

Anak badak ini dirakam sedang bermain dengan seekor buaya. Dia dengan selamba cuba ‘menggigit’ bahagian ekor buaya tersebut seolah-olah itu adalah mainannya.

Kejadian tersebut dirakam berlaku di Taman Negara Kruger, Afrika Selatan. Melihat akan apa yang dilakukan oleh anak badak air itu pakar juga tidak boleh menjelaskan mengapa itu semua terjadi.

Walaupun anak badak boleh menjadi mangsa buaya dengan mudah dia seolah-olah tidak langsung takut malah boleh berjalan-jalan dengan bebas dan berani ke kawasan yang penuh dengan buaya yang ganas.

Mungkin ini yang dimaksudkan dengan selamba badak?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI