30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya HidupKucing ini terlalu 'sukar dilihat' sehingga disangka bayang-bayang kepada kucing lain. Comel!

Kucing ini terlalu ‘sukar dilihat’ sehingga disangka bayang-bayang kepada kucing lain. Comel!

Dahulu, kucing hitam seringkali dikaitkan dengan pelbagai mitos dan kepercayaan karut sehingga membuatkan ramai yang takut apabila dihampiri kucing berbulu hitam. Ada yang beranggapan kucing hitam sebagai pembawa malang, kematian, kemiskinan, penyakit dan sebagainya.

Antara kepercayaan masyarakat yang acap kali kedengaran adalah sekiranya ada kucing hitam yang melompat ke atas tempat tidur orang yang sedang sakit, nescaya kematian bakal menghampiri pesakit berkenaan.

Tetapi hakikatnya, kucing hitam memiliki keistimewaan dan kecomelan sama seperti kucing-kucing lain. Baru-baru ini, seorang warganet telah berkongsi peristiwa lucu membabitkan kucing peliharaannya. Seekor berwarna hitam dan seekor lagi berwarna perang dan putih.

Menurut individu ini, kucing hitamnya itu seringkali mencuit hatinya kerana gelagatnya yang melucukan. Apabila tiba waktu malam, anda hanya akan nampak kelibat kucing ini melalui sinaran daripada matanya.

Comel tetapi pada masa yang sama, agak mengerikan. Seolah-olah nampak sepasang mata terapung sedang perhatikan anda.

Memandangkan kucing ini terlalu gelap, kucing ini seringkali dilihat seperti bayang-bayang kucing lain. Tetapi adakalanya, kucing hitam ini kelihatan seperti lembaga seram yang sedang memerhatikan setiap penghuni rumah. Lebih melucukan, sekiranya perkakas rumah anda berwarna hitam, anda pasti tidak akan menemui kucing anda walaupun anda memandangnya selama ini!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI