28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupNetizen berkongsi slaid pembentangan guna PowerPoint dan hasilnya sungguh memukau

Netizen berkongsi slaid pembentangan guna PowerPoint dan hasilnya sungguh memukau

Tugasan dan pembentangan dengan kehidupan setiap pelajar ibarat berpisah tiada. Untuk mendapatkan markah yang tinggi, kita bukan sahaja perlu mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan tetapi kita juga perlu menjayakan setiap pembentangan dengan yakin.

Dalam sesebuah pembentangan, program yang biasa digunakan adalah Microsoft PowerPoint. Ia berguna untuk membantu kita menghasilkan format persembahan berdasarkan slaid.

Tetapi, ramai yang tidak tahu bahawa PowerPoint mempunyai ciri yang sangat menarik untuk diterokai dan bukan sekadar slaid yang membosankan.

@syaz_bay/Twitter

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter telah berkongsi sebuah video berdurasi 31 saat yang tular dan sehingga kini berjaya mencapai 156.3 ribu jumlah tontonan!

@syaz_bay/Twitter

Video yang dikongsikan oleh @syaz_bay itu memaparkan pembentangan bertajuk Anatomi Jantung yang cukup interaktif dan jauh berbeza berbanding pembentangan yang pernah kebanyakan daripada kita lakukan ketika zaman belajar.

@syaz_bay/Twitter

Sejak perkongsian itu tular, ramai warganet meluahkan rasa kagum masing-masing terhadap ciri PowerPoint yang canggih itu.

@syaz_bay/Twitter

“Tak tahu pula PowerPoint ada ciri begini”.

“Rajinnya buat animasi, transisi itu. Kalau saya letak point dan kandungan sahaja sebab pensyarah tak minat kreatif macam ini”.

“Morph adalah ciri terbaharu dalam tab Transitions di PowerPoint 2019, 365. Mobile dan versi web sahaja yang boleh guna”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI