31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaGaya HidupLee, 20 tahun guna kuasa media sosial dengan harapan dapat bertemu ibu...

Lee, 20 tahun guna kuasa media sosial dengan harapan dapat bertemu ibu bapa kandung

Dalam hidup ini, tidak semua orang dilahirkan dengan nasib yang baik. Ada segelintir individu dilahirkan dengan kecacatan fizikal, menghidap penyakit kronik dan ada juga yang lahir tanpa berpeluang mengenal ibu bapa kandung sendiri.

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Rain Lee Lin Jun dengan nekadnya telah berkongsi kisah hidup di media sosial dengan harapan yang satu iaitu untuk bertemu dengan ibu bapa kandung. Menurut Lee, dia telah diberikan kepada keluarga angkat sebaik sahaja dilahirkan dan tidak lagi mendengar sebarang perkhabaran mengenai kedua orang tuanya.

“Saya mengumpul keberanian dan semangat untuk berkongsi kisah ini. Saya menghabiskan masa bertahun-bertahun memikirkan tentang keluarga kandung dan sama ada saya memiliki adik-beradik mahupun sepupu”.

Sumber : Facebook

Tambah Lee lagi, “Saya cuma berharap agar dapat mengenali anda. Seumur hidup saya tertanya-tanya”.

Dilahirkan pada 5 Oktober 2001 di Pusat Perubatan Bangsar, Lee menjelaskan bahawa keluarga angkatnya memberikan hadiah istimewa kepada ibu kandung sebagai tanda penghargaan. Namun begitu, mereka tidak pernah bersemuka sebaliknya menyerahkan hadiah tersebut kepada doktor untuk diberikan kepada ibunya.

Dalam usaha untuk mencari identiti ibu kandungnya, Lee pernah berjumpa dengan doktor yang bertanggungjawab dalam menyambut kelahirannya namun ia tidak membawa kepada sebarang hasil memandangkan doktor tersebut tidak lagi berkhidmat di klinik berkenaan selain tidak menyimpan sebarang rekod. Lee turut menjalani ujian DNA dan mendapati dua pupunya memiliki nama keluarga yang bermula daripada Lim, Wong, Tan atau Chen dan Sim atau Shen.

“Kepada keluarga angkat saya, jangan berkecil hati. Dengan apa yang sedang berlaku di dunia sekarang, saya putuskan bahawa saya tidak boleh menunggu lagi. Setiap hari saya memikirkan sekiranya sesuatu terjadi kepada ibu bapa kandung saya dan saya tidak akan berpeluang untuk menemui mereka”.

Sumber : Facebook

Perkongsian yang dimuat naik pada 27 Mei itu sehingga kini telah menarik sehingga 1.1K perkongsian di mana rata-rata warganet memberikan kata-kata semangat kepada Lee selain mendoakan anak muda itu dapat bertemu semula dengan keluarga tercinta.

“Saya berharap awak dapat berjumpa mereka semua dalam keadaan selamat”.

“Semoga berjaya. Tidak ramai individu yang bernama Sim di luar sana”.

“Saya harap awak dapat disatukan semula dengan ibu bapa awak dengan kuasa media sosial”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI