29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupKecil lagi sudah mahir memasak persis tukang masak profesional. Lihatlah cara dia...

Kecil lagi sudah mahir memasak persis tukang masak profesional. Lihatlah cara dia siang ikan, bukan semua orang boleh buat!

Masihkah anda ingat zaman kanak-kanak anda yang riang gembira? Setiap petang anda pasti akan keluar bermain dengan rakan-rakan dan menghabiskan kebanyakan masa dengan berseronok da pada usia berapa anda mula membantu ibu bapa melakukan kerja rumah?

Kebiasaannya kita cuma akan melakukan kerja rumah apabila disuruh dan itu pun setakat menjadi pembantu sahaja. Tetapi melihat bakat dan kehebatan kanak-kanak lelaki ini di dapur pasti membuatkan anda turut terkesima!

Sebuah akaun Facebook yang dikenali sebagai Be With You telah memuat naik video berdurasi 3 minit 19 saat memaparkan kehandalan seorang kanak-kanak lelaki dalam menyediakan juadah. Bukan sekadar membantu, kanak-kanak ini turut mengambil alih sepenuhnya tugas memasak di dapur.

Lihatlah caranya menyiang ikan, sungguh mahir dan kelihatan seperti seorang tukang masak profesional! Sedangkan ibu-ibu kita yang sekian lama berada di dapur pun belum tentu tahu menyiang ikan seperti itu!

Selain mahir menggunakan pisau, kanak-kanak ini juga tidak kekok apabila berada di dapur yang panas. Lihatlah gayanya ketika memegang kuali itu, gelagat macam orang dewasa. Memang berani!

Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian video itu berjaya menarik sehingga 144K tanda suka dan 19 juta tontonan. Kebanyakan pengguna Facebook lain memuji bakat yang dimiliki oleh kanak-kanak ini selain yakin akan masa depannya.

“Dia akan jadi teman lelaki, suami, bapa dan tukang masak yang bagus. Sudah jelas dia sangat berbakat”.

“Budak yang berbakat. Pasti keluarganya sangat berbangga dengan budak lelaki ini”.

‘Segelintir kanak-kanak hanya tahu bermain telefon pintar. Kanak-kanak ini dibesarkan dengan baik”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI