26.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 23, 2024
UtamaGaya HidupOrang ramai hulur duit kerana sangka kucing ini sedang minta sedekah, reaksi...

Orang ramai hulur duit kerana sangka kucing ini sedang minta sedekah, reaksi si comel ini pula buat warganet ketawa habis

Kucing merupakan salah satu haiwan peliharaan yang sangat comel. Majoriti manusia menjadikan kucing sebagai peneman hidup kerana kecomelan kucing boleh membantu dalam menghilangkan segala tekanan di tempat kerja mahupun di sekolah.

Namun begitu, kebanyakan kucing lebih cenderung untuk dikurung di dalam rumah kerana kucing sukar untuk mengadaptasi suasana persekitaran luar yang baharu. Kucing akan menunjukkan ketakutan sekiranya terdengar bunyi kereta lalu-lalang dan kucing juga perlu sentiasa diikat bagi mengelakkan kucing melarikan diri.

Namun di Thailand, ada seekor kucing comel yang tular bukan sahaja kerana memiliki bentuk badan gempal dan berwajah comel, tetapi kerana kucing ini begitu jinak serta sentiasa mengikut tuannya ke mana sahaja tanpa perlu diikat.

Pada suatu hari, pemilik kucing ini telah membawa kucing kesayangannya keluar makan di kedai. Setibanya di kedai makan tersebut, tuannya mengeluarkan si comel itu daripada begnya dan menariknya, kucing ini hanya duduk diam-diam di tepi jalan. Orang ramai yang lalu-lalang di kawasan itu kemudian bertindak menghulurkan duit dan meletakkannya di dalam beg tersebut.

“Saya tidak menyangka beg kucing ini membuatkan orang ramai beranggapan ia sebagai bekas untuk meminta sedekah”.

Lebih melucukan adalah apabila anda melihat reaksi yang ditunjukkan oleh si comel ini setelah mengetahui orang ramai menganggapnya sedang meminta sedekah. Kucing ini nampak marah dan tidak sabar untuk menunggu tuannya menghabiskan makanan supaya mereka boleh pulang ke rumah dalam kadar segera.

Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian di Facebook yang dimuat naik pada 12 April lalu telah berjaya meraih sehingga 8.5K tanda suka!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI