27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupNenek ini akan taip 'tolong' dan 'terima kasih' setiap kali buat carian...

Nenek ini akan taip ‘tolong’ dan ‘terima kasih’ setiap kali buat carian di Google. Comelnya nenek!

Semua individu bergantung kepada enjin carian seperti Google dalam kehidupan seharian. Apa sahaja yang kita cari, jawapannya pasti ada di Google. Kebiasaannya, kita hanya perlu menaip sesuatu yang ringkas tanpa perlu menghuraikan lebih lanjut.

Tetapi nenek berusia 86 tahun ini telah menjadi buah mulut warganet setelah cucunya memuat naik sejarah carian Google nenek ini. Apa yang menghiburkan adalah cara nenek ini membuat carian dengan memasukkan perkataan ‘tolong’ dan ‘terima kasih’ di dalam carian tersebut.

Kisahnya bermula apabila cucu nenek ini yang bernama Ben John telah berkunjung ke rumah neneknya. Ketika sedang membantu nenek tercinta mengemas rumah, Ben tanpa sengaja telah melihat skrin komputer riba neneknya dan terus mengambil gambar sebelum memuat naik gambar tersebut ke media sosial.

“Ketika saya sedang membasuh pakaian, saya terlihat skrin komputer riba nenek dan mendapati nenek sedang membuat carian di internet. Ketika melakukan carian maklumat, nenek akan menambahkan perkataan tolong dan terima kasih seperti dia sedang berinteraksi dengan manusia”.

Ben telah bertanya kepada neneknya tentang isu itu. Rupa-rupanya, nenek yang comel ini menyangka Google merupakan manusia sebenar yang akan membalas setiap persoalan daripada pengguna internet!

Penularan tweet berkenaan bukan sahaja menarik perhatian warganet tetapi juga Google sendiri apabila Google turut membalas tweet berkenaan dengan menyatakan bahawa carian nenek itu benar-benar membuatkan pihaknya terhibur.

“Ke hadapan nenek, terima kasih tidak diperlukan”.

“Harap nenek dalam keadaan sihat. Dalam berbilion carian di seluruh dunia, carian daripada nenek membuatkan kami tersenyum”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI