34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupAnak memerang comel merengek minta dibelai dan diusap. Geramnya tengok!

Anak memerang comel merengek minta dibelai dan diusap. Geramnya tengok!

Memerang merupakan haiwan yang tinggal berdekatan air dan mempunyai fizikal yang sangat comel. Namun tahukah anda bahawa memerang turut memiliki suara yang sangat comel dan lucu?

Menerusi Facebook Go Animals, telah tular sebuah video ringkas berdurasi 32 saat yang memaparkan gelagat anak memerang sedang merengek ketika dibelai. Meskipun memerang bukanlah kategori haiwan peliharaan, namun video ini membuktikan bahawa haiwan ini juga sukakan kasih sayang dan usapan daripada tangan manusia.

Anak memerang yang comel ini kelihatan sangat menikmati belaian yang diberikan sambil mengeluarkan bunyi rengekan yang comel umpama bunyi tangisan anak kucing!

Tidak cukup dengan belaian di kakinya, anak memerang ini turut memasukkan kepalanya di bawah tangan seolah-olah untuk memberi isyarat bahawa memerang ini mahukan belaian di kepala.

Lihatlah bagaimana anak memerang ini begitu selesa ketika berada dengan manusia. Manja betul! Malah, anak memerang ini juga tidak mahu melepaskan pegangan tangan tuannya.

Comel sungguh! Geram pula tengok anak memerang ini. Nak pelihara seekor yang comel macam ini juga lah!

Sehingga artikel ini ditulis, video tersebut berjaya menarik 15K komen dengan 42K perkongsian oleh pengguna Facebook.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI