27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupMengadu panas ketika di kelas, ibu bapa murid terus hantar kipas ke...

Mengadu panas ketika di kelas, ibu bapa murid terus hantar kipas ke sekolah

Rasanya hampir setiap hari cuaca terik dan panas melanda negara dan hal ini membuatkan ramai yang tidak selesa terutama jika berada di tempat tanpa kipas atau pendingin hawa.

Murid sekolah antara mereka yang turut terjejas dan gara-gara hal itulah seorang bapa sanggup membawa sebuah kipas ke sekolah. Semuanya bermula apabila anak perempuan bongsunya mengadu kerana kepanasan ketika berada di kelas.

Sebuah video yang menunjukkan seorang lelaki membawa kipas ke sekolah telah dimuat naik oleh seorang wanita yang merupakan ibu kepada muris tersebut.

“Pagi tadi, my princess mengadu panas bila dalam kelas, daddy terus bawakan kipas hantar ke kelas dia. Alhamdulillah, terima kasih atas segalanya,” tulis wanita tersebut di aplikasi TikTok miliknya yang kemudiannya menjadi tular.

Wanita berkenaan, Ros Ramlan berkata, rakaman dibuat ketika menghantar anak perempuannya berusia sembilan tahun ke sekolah di Sentul, Kuala Lumpur, pada tengah hari Khamis lalu.

Ibu berusia 43 tahun itu memberitahu, pada sebelah pagi, anaknya itu mengadu panas ketika belajar disebabkan kipas di kelasnya mengalami kerosakan.

“Anak saya tanya ada kipas lebih tak, sebab nak minta untuk bawa ke sekolah. Saya maklumkan mana boleh buat macam tu, nanti pihak sekolah marah.

“Saya pun hubungi guru di sekolah bagi mendapatkan kepastian dan memang betul kipas di kelasnya rosak. Jadi, saya minta izin untuk bawa kipas ke sekolah, kebetulan memang ada kipas lebih yang tidak digunakan di rumah,” tambahnya lagi.

Ros berkata, kipas berdiri tersebut dibawa menggunakan kereta dan dihantar oleh suaminya ke pintu pagar sekolah bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

“Dari pintu pagar sekolah, guru tolong bawa masuk kipas ke kelas. Kipas tu dipasang bukan untuk fokus anak saya seorang, sebab ia memberi keselesaan untuk seisi kelas.

Menurutnya lagi, anaknya memang tidak tahan panas kerana badannya mudah naik ruam. Sebelum ini anaknya tidak pernah mengadu tentang cuaca panas di kelas jadi selepas dia memberitahu hal itu bermakna keadaan di kelas memang benar-benar panas baginya.

Sehubungan itu, Ros juga berkata bahawa kipas tersebut kini disumbangkan kepada pihak sekolah untuk kegunaan murid-murid.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI