28.4 C
Kuala Lumpur
Friday, April 23, 2021
Utama Gaya Hidup Ayam ini menjalani kehidupan eksklusif. Untungnya jadi ayam, tidur pun atas katil!

Ayam ini menjalani kehidupan eksklusif. Untungnya jadi ayam, tidur pun atas katil!

Haiwan peliharaan biasanya terdiri daripada spesies kucing, anjing, burung dan arnab. Haiwan-haiwan ini biasanya menjalani kehidupan yang jauh berbeza dan lebih selesa berbanding haiwan ternakan. Tetapi bagaimana pula dengan ayam istimewa ini yang hidup bebas di dalam rumah dan manja dengan tuannya?

Ya, seorang pengguna Twitter dari Jepun yang dikenali sebagai @k0303fuku merupakan peminat spesies burung. Selepas kehilangan burung kakak tua kesayangannya yang dipelihara dari kecil, dia mengambil keputusan untuk menjadikan ayam jantan ini sebagai haiwan peliharaannya.

Agak pelik untuk melihat seekor ayam bebas di dalam rumah dan tidur dengan nyenyak di atas katil. Lihatlah gelagat ayam jantan yang comel dan gempal ini, geram betul tengok ayam ini tidur lena seperti itu!

This image has an empty alt attribute; its file name is 060321_goodlife_chicken_06.jpg

Malah, Fuku turut memelihara seekor lagi ayam jantan yang turut menjalani kehidupan istimewa.

Siap ada lapik bantal dan selimut!

Meskipun ayam ini mempunyai tempat tidurnya sendiri, Fuku mendedahkan bahawa ayam yang diberi nama Lang Jiang ini gemar tidur bersamanya. Manjanya!

Menurut Fuku, Lang Jiang lebih gemar berkepit dengannya terutamanya ketika cuaca sejuk di mana ayam ini akan sentiasa menantikan dakapan tuannya yang hangat.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI