27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya Hidup''Terpesona!''. Dulu kurus dan tidak dipandang, transformasi terkini kucing ini buat ramai...

”Terpesona!”. Dulu kurus dan tidak dipandang, transformasi terkini kucing ini buat ramai teruja

Tahukah anda, melihat sesuatu yang comel boleh menyebabkan otak manusia mengaktifkan sistem mesocorticolimbic yang kemudiannya membuatkan seseorang merasa gembira. Kucing merupakan antara perkara yang comel. Kita akan menjadi mudah tertarik untuk melihat kucing yang comel dan adakalanya kita akan berasa geram sehingga ingin mencium, memeluk dan meramas kucing!

Walaupun bukan semua kucing dilahirkan dengan fizikal yang comel dan gebu, ada juga segelintir kucing jalanan khususnya yang berada dalam keadaan tidak terurus namun masih berjaya menambat hati para pencinta haiwan. Begitulah nasib yang dilalui oleh kucing liar ini apabila keadaannya telah mencuri perhatian seorang wanita.

Menurut wanita tersebut, ketika dia berjalan ke arah keretanya untuk pulang ke rumah, dia telah mendengar tangisan anak kucing. Wanita ini cuba untuk mengetahui apa yang berlaku dan telah terlihat seekor kucing jalanan yang sangat kurus. Sebaik sahaja didekati wanita ini, kucing berkenaan langsung tidak melarikan diri sebaliknya terus bergolek dan menunjukkan sisinya yang manja.

Simpati dengan keadaan kucing tersebut, wanita ini kemudiannya mengambil keputusan untuk memelihara anak kucing itu. Di rumah, terdapat seekor lagi kucing yang turut dipelihara oleh wanita terbabit. Apa yang lebih menggembirakan adalah apabila melihat kedua-dua kucing tersebut berjaya menyesuaikan diri dan terus membentuk hubungan yang akrab.

Semakin hari, kucing ini kelihatan semakin membesar dan terdapat perubahan yang ketara pada bentuk fizikalnya. Kucing ini bukan sahaja kelihatan bersih dan sihat tetapi kucing ini juga kelihatan sangat ceria dengan kehidupan barunya. Jika dibandingkan dengan rupanya ketika hidup liar dahulu dengan rupa terkini, pasti ramai yang tidak menyangka kucing tersebut boleh berubah menjadi seekor kucing yang sangat cantik persis kucing yang turun dari kayangan!

“Semakin lama, kucing ini menjadi semakin cantik dan saya berasa sangat bertuah. Nasib baik saya tidak memikirkan penampilan kucing ini ketika pertama kali menemuinya”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI