26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaGaya HidupAbang Foodpanda bawa 'panda' jalan-jalan pada hari terakhir bekerja raih perhatian warganet

Abang Foodpanda bawa ‘panda’ jalan-jalan pada hari terakhir bekerja raih perhatian warganet

Andaikan panda itu boleh dipelihara di rumah, pasti ramai yang akan mula menjadikan panda sebagai haiwan kesayangan mereka! Masakan tidak, kecomelan dan kegebuan panda ini memang sangat menggodakan dan membuatkan kita rasa nak picit-picit sahaja pipi panda itu sekiranya diberi peluang.

Begitulah juga dengan abang Foodpanda ini yang telah menghabiskan hari terakhirnya bekerja sebagai penghantar makanan dengan membawa ‘seekor panda’. Uzair, 22 tahun telah berkongsi di Twitter beberapa gambar dia bersama panda tersebut pada hari terakhirnya sebagai penghantar makanan bagi syarikat Foodpanda.

Namun hakikatnya, panda tersebut bukanlah haiwan sebenar tetapi hasil gambar yang disunting oleh dirinya sendiri. Kemahiran yang sangat menakjubkan sehingga berjaya memperdayakan ribuan warganet!

Perkongsian yang dimuat naik pada 9 Februari lalu sehingga kini telah meraih 17.1K ulang ciapan dengan 46.5K tanda suka. Dalam ciapan tersebut, Uzair telah memuat naik gambarnya dengan kapsyen, ”Hari terakhir, bawa sekali budak malas ini pergi hantar makanan sebelum gantung beg”.

”Saya adalah seorang jurugambar yang mempunyai minat dalam manipulasi foto. Inilah sebabnya mengapa saya memuat naik gambar bersama panda tersebut. Saya cuma ingin menghasilkan kenangan yang menarik bersama Foodpanda memandangkan saya berhenti kerja untuk meneruskan pembelajaran,” jelas Uzair lagi.

”Terima kasih semua! Tak sangka boleh menular. Terharu sangat! Ini gambar terakhir daripada saya dan rakan khayalan saya”.

Penularan gambar ini membuatkan majoriti pengguna Twitter memuji kemahiran dan juga kecomelan panda yang disunting oleh Uzair. Antara komen warganet adalah:

”Untung lah rapat dengan bos (Foodpanda), boleh minta naik gaji”.

”Comelnya panda!”.

”Walaupun ianya disunting tetapi saya bagi 10 bintang untuk kreativiti”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI