Sesiapa yang memiliki haiwan peliharaan ataupun mereka yang cintakan haiwan pasti sanggup melakukan apa sahaja demi kebaikan haiwan tersayang. Menyediakan makanan dan minuman secukupnya, memastikan tempat tidur bersih dan selesa, memandikan dan membelai serta memberikan suntikan vaksin bagi menjamin kesihatan yang optimum.

Facebook | Fengxian Wang

Itu adalah antara perkara yang sering dilakukan oleh pemilik haiwan peliharaan. Namun, seperti mana yang kita tahu, bukan mudah untuk membuatkan haiwan seperti kucing mendengar arahan kita. Berbeza dengan anjing yang memiliki sifat setia dan boleh dilatih, kucing cenderung untuk membuatkan manusia yang mendengar kata mereka.

Facebook | Fengxian Wang

Seperti satu perkongsian di Facebook pada 22 Disember yang lalu di mana gelagat seekor anak kucing yang enggan menerima suntikan menjadi tular. Lebih menghiburkan, reaksi anak kucing ini yang ‘degil’ sehingga terpaksa ditarik oleh kakitangan klinik haiwan menyebabkan majoriti warganet terhibur melihatnya.

Facebook | Fengxian Wang

Perkongsian oleh pengguna Facebook yang dikenali sebagai Fenxian Wang ini memaparkan beberapa gambar aksi anak kucing yang berkeras untuk menerima suntikan sehingga sanggup bersembunyi di sebalik meja untuk melarikan diri. Apabila berjaya ditemui, anak kucing ini sedaya-upaya untuk kekal berada di ruangan yang sempit itu sehingga memaksa pekerja berkenaan menarik kaki hadapannya.

Facebook | Fengxian Wang

Semakin ditarik, semakin jauh pula anak kucing ini ke bahagian tepi dinding supaya pekerja tersebut tidak boleh mencapainya. Anda boleh lihat betapa gigihnya anak kucing ini cuba untuk mempertahankan dirinya sehingga sanggup melakukan perkara sedemikian rupa.

Facebook | Fengxian Wang

Agaknya ini pertama kali si comel ini bakal disuntik sekali gus membuatkannya merasa gementar dan takut untuk berjumpa dengan doktor. Anda pun pasti pernah merasai perasaan itu ketika hendak disuntik ataupun berjumpa dengan doktor gigi bukan?

Facebook | Fengxian Wang

Tidak pasti bagaimana situasi ketika di dalam bilik doktor sama ada anak kucing ini berjaya menenangkan diri atau terpaksa dipegang oleh beberapa pekerja semata-mata untuk satu suntikan. Tetapi berdasarkan gambar yang terakhir, anda boleh lihat sikap memberontak si comel ini apabila anak kucing ini dilihat menjelirkan lidahnya sebagai tanda protes.

Comel sungguh! Marah-marah pun masih nampak comel lagi.

Maybe you're interested :

Share

Video Popular