31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaInspirasiBig Tree lancar kempen martabat penggunaan Bahasa Malaysia menerusi peraduan “Jom, Teka...

Big Tree lancar kempen martabat penggunaan Bahasa Malaysia menerusi peraduan “Jom, Teka Peribahasa!”

Anak syarikat milik Media Prima Berhad, Big Tree dengan bangganya melancarkan kempen terbaharu iaitu peraduan “Jom, Teka Peribahasa!” di papan iklan digital luar (DOOH).

Kempen ini menggalakkan rakyat Malaysia untuk menyertai peraduan ini dan menguji tahap pengetahuan peribahasa mereka.

Ketua Pegawai Operasi Big Tree, Stephanie Wong berkata, kempen itu dapat memartabatkan lagi penggunaan Bahasa Malaysia dalam negara ini.

Big Tree

“Kami amat berbesar hati untuk melancarkan kempen “Jom, Teka Peribahasa!” yang bukan sahaja memartabatkan penggunaan Bahasa Malaysia tetapi ia juga menggalakkan khalayak ramai untuk berinteraksi melalui media DOOH kami.

“Big Tree telah memperkenalkan konsep pengiklanan media OOH yang boleh dimanfaatkan dengan menggunakan pelbagai cara yang kreatif. Salah satu caranya adalah dengan bermain permainan teka-teki seperti kempen ini,” katanya.

Big Tree

Kempen “Jom, Teka Peribahasa!” ini menggunakan elemen peribahasa dengan tujuan untuk menyatukan rakyat Malaysia melalui permainan teka-teki yang menyeronokkan. Peraduan ini akan berlangsung dari 1 hingga 31 Julai 2024 dan peserta berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah lumayan bernilai sehingga RM15,000.

Sepanjang tempoh sebulan kempen ini diadakan, petunjuk-petunjuk akan dipaparkan di semua skrin DOOH Big Tree di seluruh Lembah Klang, Johor Bahru dan Pulau Pinang.

Big Tree

Peserta dikehendaki untuk meneka peribahasa tersebut, mencipta sebuah ayat yang paling kreatif menggunakan peribahasa yang diteka dan menghantar penyertaan ke laman web Big Tree.

Sertailah pertandingan ini dan rebut peluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik. Mari kita meneka, mencipta dan berinteraksi dengan kempen “Jom, Teka Peribahasa!”.

Untuk menyertai atau info lanjut mengenai kempen ini, sila layari www.bigtree.com.my atau ikuti Big Tree di Facebook dan Instagram di @bigtreeoutdoormy.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI