31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaInspirasiTindakan pempengaruh beri kerusi pada wanita mengandung dipuji

Tindakan pempengaruh beri kerusi pada wanita mengandung dipuji

Tindakan pempengaruh beri kerusi pada wanita mengandung dipuji dan video di TikTok itu telah diulang tonton sebanyak 2.1 juta kali.

Difahamkan wanita mengandung itu sedang menunggu suaminya mengambil payung dari kereta memandang hari sudah hujan lebat.

Sebaik sahaja pempengaruh TaufikBakri melihat wanita yang sarat mengandung itu menunggu sambil berdiri, dia terus mendapatkan kerusi dan menghulurkan kerusi tersebut kepada wanita berkenaan.

Menerusi ruang komen, ramai yang memuji tindakan pempengaruh TaufikBakri tersebut.

simple but fully of kindness.. may in allah blessed always bro

– NJngah

tengok gini pun boleh sebak tau. terima kasih orang baik!

-Ila Hasni

Bagus anak muda

-Maymey

Menurut segelintir warga siber di TikTok itu, mungkin ada yang beranggapan tindakan itu kecil sahaja tetapi sebenarnya amat bermakna bagi wanita mengandung.

Hal ini dikatakan demikian kerana, rata-rata wanita mengandung sudah tidak mempunyai kudrat yang banyak untuk berdiri dalam tempoh yang lama.

Malah, berdiri terlalu lama boleh memberi kesan terhadap wanita mengandung seperti:

  1. Menyebabkan sakit belakang. Berdiri meningkatkan lagi beban terhadap tulang belakang wanita mengandung kerana tulang tersebut memberi ruang kepada bayi yang sedang membesar di dalam rahim si ibu.
  2. Darah tinggi. Wanita mengandung yang mempunyai rutin kerja berdiri lebih lama mempunyai lebih risiko untuk mendapat darah tinggi.
  3. Bengkak kaki (edema). Sesetengah wanita mengandung akan mengalami bengkak kaki apabiila berdiri lama.

Oleh yang demikian, sekiranya anda melihat mana-mana wanita mengandung lebih-lebih lagi yang sarat mengandung berdiri lama, berikanlah kerusi padanya.

Kesimpulan yang dapat kami kongsikan di sini ialah, gunakan platform media sosial untuk menyebarkan mesej yang positif dan memberi inspirasi kepada orang ramai.

Pesanan ini bukan sahaja untuk mereka yang bergelar pempengaruh, tetapi kepada semua orang. Berbuat baiklah kepada sesiapa pun lebih-lebih lagi bagi mereka yang memerlukan.

Anda tidak akan tahu jika pertolongan kecil anda itu sebenarnya memberi makna yang besar kepada penerima.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI