31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupDato’ Seri Vida kagumkan ramai apabila fasih berbahasa Mandarin ketika melayan pelanggan...

Dato’ Seri Vida kagumkan ramai apabila fasih berbahasa Mandarin ketika melayan pelanggan di Sabah

Usahawan dan selebriti popular Malaysia Dato’ Seri Vida, yang lebih mesra dengan panggilan DSV, baru-baru ini mendapat perhatian warganet selepas beliau berkongsi video dirinya berinteraksi dengan pelanggan di Kota Kinabalu, Sabah.

Menerusi video TikTok, DSV, yang membuka booth menjual makanan ringan Salmon Salted Egg Skin dan produk makanan lain di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC), mengejutkan rakyat Malaysia apabila fasih berbual dalam bahasa Mandarin dengan keluarga Cina tempatan yang merupakan peminat tegarnya.

TikTok

Pada permulaan video, DSV bertanya kepada keluarga dari mana mereka berasal, yang mana si ibu berkongsi mereka berasal dari Sarawak tetapi telah lama menetap di Sabah.

Wanita itu kemudian mendedahkan mereka sekeluarga sentiasa ingin membeli Salmon Salted Egg DSV dan produk makanan lain dalam talian tetapi tidak berjaya.

TikTok

Memandangkan DSV sedang membuka booth berhampiran kediaman mereka, keluarga itu memutuskan untuk datang ke SICC untuk membeli produk makanan ringan berkenaan dan bertemu dengan DSV secara peribadi.

TikTok

DSV kemudian bertanya bagaimana keluarga itu mengetahui dia membuka gerai di SICC, dan ibu itu menjawab mereka sentiasa mengikuti strim langsung DSV di TikTok.

Keluarga itu kemudiannya dengan gembira membeli beberapa produk makanan daripada DSV, berjumlah RM565.

TikTok

Menjengah di ruangan komen, ramai menyatakan rasa kagum dengan kemahiran berbahasa Mandarin DSV, sesuatu yang tidak pernah dia nyatakan sebelum ini.

Sehubungan itu, beberapa warganet terkejut apabila DSV bercakap Mandarin secara tiba-tiba dan memberi pujian atas keyakinannya bercakap dalam bahasa itu.

TikTok

Sementara itu, seorang pengguna TikTok berkongsi DSV pernah menjadi guru Bahasa Inggeris, oleh itu dia mempunyai kemahiran komunikasi yang hebat, yang dipraktikkannya dalam perniagaan, menjadi kempen pemasaran yang sangat baik.

TikTok

Selain itu, seorang lagi memberi komen DSV sebagai inspirasi, kerana walaupun berjaya, beliau masih merendah diri dan tidak mempunyai masalah untuk turun padang mengendalikan sendiri booth produknya.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI