29.2 C
Kuala Lumpur
Tuesday, May 21, 2024
UtamaGaya HidupBuat baik berkali-kali, pempengaruh bantu ‘Aunty’ ubah suai rumah lama nampak baru...

Buat baik berkali-kali, pempengaruh bantu ‘Aunty’ ubah suai rumah lama nampak baru sambil belanja barangan dapur

Pempengaruh Aisar Khaledd dan pasukannya tidak pernah jemu membantu golongan memerlukan walaupun sebelum ini pernah menerima kritikan.

Baru-baru ini, Aisar mendapat perhatian lagi apabila membantu seorang warga emas berbangsa Cina mengubah suai rumah lamanya yang sudah berusia 30 tahun dan tindakannya mendapat pujian warganet.

Facebook

Siapa yang tidak kenal dengan Aisar Khaledd, pempengaruh yang mempunyai 7.8 juta pengikut di TikTok dengan hampir semua videonya mempunyai lebih sejuta tontonan!

Aisar Khaledd membawa pasukannya ke kawasan luar bandar di Kampung Labu, Batu 10, Negeri Sembilan, dan secara kebetulan dia menemui rumah warga emas yang dipanggilnya ‘Aunty’ lalu meminta keizinannya untuk membersih dan mengecat rumahnya secara percuma. 

Facebook

Selepas Aunty bersetuju, mereka mula membersihkan dan mengubah suai rumah lamanya.

Aunty sangat berpuas hati dengan rumahnya kini nampak baru dan kemas!

Facebook

Kemudian Aisar Khaledd membawa Aunty ke pasaraya untuk membelanjanya barangan keperluan dapur.

Facebook

Aunty punyalah suka sampai melompat kegembiraan!

Facebook

Pada mulanya Aisar turut mahu memberikan barangan peralatan elektrik untuk rumah Aunty, namun warga emas itu telah menolaknya kerana berkata dia sudah memilikinya di rumah dan jarang menggunakannya kerana dia tinggal bersendirian.  

Facebook

Pada penghujung video tersebut, Aisar Khaledd turut menyebut tidak kira apa bangsa sekalipun, golongan yang memerlukan bantuan dialu-alukan untuk meninggalkan mesej.

Aunty pegang payung dalam hujan sambai melambai Aisar dan rakan-rakan berangkat pulang!

Facebook

Hati yang baik berada di mana-mana. Jika semua orang boleh melayan orang lain dengan rasa kasih sayang dan penuh keikhlasan, dunia akan menjadi lebih baik dan nampak sempurna.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI