26 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaGaya HidupPelancong dari Korea terpegun melihat roti tisu

Pelancong dari Korea terpegun melihat roti tisu

Baru-baru ini tular video pelancong dari Korea terpegun melihat roti tisu sebaik sahaja makanan yang dipesan sampai ke meja mereka.

YouTube

Lima orang pelancong dari Korea ini sedang menikmati pengembaraan mereka di Malaysia. Mereka memulakan pagi itu dengan mencari sarapan.

Ketika sedang berjalan-jalan, mereka terlihat sebuah restoran yang kelihatan menarik. Mereka dapat merasakan restoran itu menghidangkan makanan tempatan.

Memandangkan masing-masing kelaparan, mereka terus masuk restoran mamak tersebut, mencari meja kosong dan duduk.

Salah seorang daripada mereka memanggil pelayan dan bertanyakan kepada pelayan apakah makanan yang dicadangkan untuk mereka cuba.

Pelayan mengatakan bahawa roti tisu adalah makanan terbaik sambil menunjukkan menu kepada pelancong dari Korea berkenaan.

YouTube

Selepas melihat menu, mereka memesan lima keping roti tisu, tomyam, nasi, minuman lassi, jus nanas dan coca-cola.

Sebelum menulis pesanan, pelayan bertanyakan kepada pelanggan adakah benar mereka mahukan lima keping roti tisu.

Tanpa berfikir panjang, pelanggan mengesahkan pesanan tersebut. Mereka menanti pesanan sampai sambil berborak mengenai aktiviti yang akan dilakukan pada hari itu.

Tidak berapa lama kemudian, makanan yang dipesan pun siap dan pelayan mula menghantar pesanan minuman dan makanan tersebut ke meja mereka.

Namun sebaik sahaja melihat roti tisu yang dibawakan oleh pelayan, kelima-lima orang pelancong itu terdiam dan ternganga.

YouTube

“Apa ini?” Kata salah seorang pelancong.

“Betulkah awak pesan lima roti tisu?” Kata seorang pelancong yang lain.

Masing-masing kelihatan terpegun dan tidak menyangka roti tisu setinggi itu. Mereka mengira roti tisu itu kecil seperti gambar dalam panduan menu. Sebab itulah mereka memesan satu roti tisu untuk setiap orang.

YouTube

Masing-masing sibuk menguruskan roti tisu masing-masing. Dua pelancong bertopi menghidu roti tisu dan menjangkakan makanan itu enak menerusi keharuman baunya.

Pelancong berkaca mata berbaju kemeja-T putih cuba untuk menghidu roti tisu namun tiba-tiba roti tisu itu berderai. Dia kelihatan begitu terkejut dengan insiden tersebut.

Memandangkan roti tisunya sudah pun berderai, pelancong itu terus merasai sedikit roti tisu tersebut.

“Sedapnya!” Kata pelancong lelaki itu.

YouTube

Sebaik sahaja mendengarkan kata-kata rakannya, pelancong yang lain pun turut mencuba roti tisu masing-masing.

“Yelah, sedap!” Kata mereka bersetuju dengan keenakan roti tisu tersebut.

Tanpa menghiraukan pelanggan tempatan yang mengambil foto kerana menyaksikan adegan yang mencuit hati tersebut, pelancong berlima ini terus makan roti tisu mereka.

YouTube

Biarpun pada awalnya terkejut melihat rupa bentuk roti tisu tidak seperti yang digambarkan, mereka tidak melatah atau menyalahkan mana-mana pihak.

Mereka semakin selesa dengan keadaan roti tisu yang panjang, rangup dan lazat itu. Mereka menikmati roti tisu dengan begitu berselera sekali.

Dalam pada itu, mereka mengatakan bahawa tomyam yang dipesan itu juga enak rasanya. Kesimpulannya, mereka berpuas hati dengan hidangan di restoran mamak tersebut.

Selepas membuat bayaran, mereka meneruskan perjalanan mengembara sekitar Kuala Lumpur. Pasti kenangan di restoran mamak itu tidak akan dilupakan sampai bila-bila.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI