26.3 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaInspirasiHannah Yeoh pernah tegur Joe Flizzow kerana berseluar 'baggy' dan baju sekolah...

Hannah Yeoh pernah tegur Joe Flizzow kerana berseluar ‘baggy’ dan baju sekolah selalu tak ‘tuck in’

Semasa Hannah Yeoh menjadi ketua pengawas di sekolah, beliau terpaksa berhadapan dengan pelajar bernama Joe Flizzow yang nakal.

Menteri Belia dan Sukan itu berkongsi pengalamannya menegur penyanyi rap dan ikon hip-hop terkenal Malaysia itu semasa menjadi ketua pengawas di SMK Subang Utama, Selangor.

TikTok

Dalam klip TikTok yang tular, Hannah Yeoh berkata Joe Flizzow lebih suka menonjolkan diri dengan penampilannya yang lain daripada pelajar lain melalui pilihan fesyennya.

“Uniform dia selalu sedikit berbeza daripada yang lain. Dia pakai seluar ‘baggy’ dan bajunya selalu tak ‘tuck in’ (dimasukkan ke dalam). 

Sebagai ketua pengawas, saya selalu tegur dia untuk membetulkan cara pemakaiannya,” katanya dalam klip video tular itu.

Joe kemudian membalas kenyataan Hannah dengan berkata lebih baik menjadi nakal berbanding jahat.

TikTok

“Nakal lagi elok berbanding jahat. Nakal tak apa. Degil tak apa, jangan jahat je,” balas pelantun lagu Satu Malam di Temasek dan ahli kumpulan Too Phat itu.

Klip tular itu merupakan antara ‘teaser’ dokumentari tentang kehidupan dan kerjaya Joe Flizzow, bertajuk This Is Johan yang kini boleh ditonton menerusi platform penstriman, Viu.

This Is Johan mengisahkan perjalanan kehidupan Joe Flizzow atau nama sebenarnya, Johan Ishak daripada budak sekolah nakal kepada legenda rap, memperincikan bagaimana beliau mengatasi pelbagai liku dan perjuangan sehingga memberi inspirasi kepada para peminatnya.

Tonton video di bawah:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI