27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaGaya HidupMajikan membatalkan makan malam tahunan syarikat demi pekerja

Majikan membatalkan makan malam tahunan syarikat demi pekerja

Baru-baru ini, tular di Facebook apabila seorang majikan di Taiwan membatalkan makan malam tahunan syarikat demi pekerjanya.

Facebook

Menurut Brother Nan, pada tahun ini dia membuat perubahan iaitu membatalkan acara makan malam tahunan yang biasa dilakukan oleh syarikatnya.

Tindakan itu sebenarnya tidak terhenti di situ sahaja.

Hal ini dikatakan demikian kerana Brother Nan telah memberikan NT$10,000 (hampir RM1509) kepada setiap pekerjanya sebagai ganti.

Brother Nan memberitahu pembatalan itu disebabkan pekerjanya berasa tertekan dengan acara makan malam tahunan bersama para majikan yang lain.

Katanya lagi, mungkin disebabkan pekerja sukar mendapat cabutan bertuah, mereka berasa tidak bertuah lantaran makan malam tahunan tersebut tidak perlu diadakan.

Brother Nan tidak mentah-mentah menolak setelah mendengar pendapat para pekerjanya.

Sebaliknya dia cuba melakukan perkara yang menggembirakan para pekerjanya.

Kata Brother Nan lagi, satu tindakan yang bagus apabila syarikat perlahan-lahan cuba melakukan sesuatu yang disukai oleh para pekerjanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI