31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGlobalPelakon sitkom Friends, Matthew Perry meninggal dunia

Pelakon sitkom Friends, Matthew Perry meninggal dunia

Pelakon sitkom popular Friends, Matthew Perry dilaporkan telah meninggal dunia di usia 54 tahun pada Sabtu, 28 Oktober.

Menurut laporan TMZ, pihak berkuasa memaklumkan pelakon itu ditemui lemas di dalam jakuzi di rumahnya di Los Angeles, Amerika Syarikat.

Polis tidak menemui dadah atau sebarang unsur jenayah di tempat kejadian.

Matthew Perry (Gambar Instagram)

Perry paling dikenali sebagai watak Chandler Bing dalam sitcom era 90-an terbitan NBC, yang bersiaran selama 10 musim sehingga 2004.

Matthew Perry muncul dalam kesemua 234 episod Friends.

Perry berjuang selama bertahun-tahun dengan ketagihan ubat penahan sakit dan alkohol, serta sudah beberapa kali menghadiri klinik pemulihan.

Matthew Perry bersama bintang Friends, dari kiri Matt LeBlanc, Courtney Cox, Jennifer Aniston dan David Schwimmer. (Gambar YouTube)

Semasa perjumpaan semula “Friends” yang disiarkan di televisyen baru-baru ini, Perry mengejutkan rakan pelakonnya, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courtney Cox, David Schwimmer dan Matt LeBlanc dengan mengakui mengalami kebimbangan teruk pada setiap malam semasa penggambaran.

Selain Friends, Matthew Perry pernah muncul dalam beberapa siri TV lain seperti ‘Boys Will Be Boys’, ‘Growing Pains’, ‘Silver Spoons’, ‘Charles in Charge’, ‘Sydney’, ‘Beverly Hills, 90210’, ‘Ally McBeal’, ‘Fool Rush In’, ‘The Whole Nine Yards’ dan banyak lagi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI