26.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaGaya HidupIbu terima kejutan sambutan hari jadi di tempat kerja daripada anak lelakinya...

Ibu terima kejutan sambutan hari jadi di tempat kerja daripada anak lelakinya sentuh hati ramai

Ada pelbagai cara untuk menggembirakan hari dan hati seorang ibu dengan kenangan indah tidak dapat dilupakan serta mungkin tidak ternilai harganya dengan wang ringgit.

Selalunya, mereka tidak banyak bertanya walaupun sentiasa berusaha gigih demi membesarkan kita dengan hari-harinya tanpa banyak mengeluh.

Baru-baru ini, seorang pemuda berkongsi telah memberi kejutan hari jadi kepada ibunya di tempat kerja sempena hari lahirnya. 

TikTok

Sambutan dengan kek hari jadi bersama beberapa rakan baik adalah semua yang dia perlukan untuk menjayakan kejutan itu. 

Pengguna TikTok @madikemadi meraikan hari jadi ibunya dengan harapan untuk memberinya kenangan bermakna serta menghargai pengorbanan membesarkannya.

TikTok

Ibunya, yang bekerja di rangkaian makanan segera KFC sedang melayan pelanggan yang memerlukan bantuan di kiosk tempahan sendiri. Pelanggan yang merupakan salah seorang rakan Madi dan ia juga antara plot dalam kejutan sambutan hari jadi itu.

Kehadiran Madi bersama kek hari jadi di tangannya serta-merta mengukir senyuman di wajah ibunya, dan tiada kata-kata yang dapat menggambarkan kegembiraannya.

TikTok

Madi memotong sekeping kek untuk ibunya sebelum rakan-rakannya berkumpul dan duduk di meja di mana semua berkongsi meraikan hari jadi itu sambil menjamu selera.

Menurut Madi, ibunya telah bekerja selama 9 tahun di KFC yang terletak Bandar Seri Putra, Bangi.

TikTok

Klip TikTok Madi menjadi tular dengan ramai netizen tersentuh hati apabila gerakan kecil itu menggembirakan hati ibunya dan semua memujinya kerana menjadi anak yang baik.

“Saya pula yang sebak. Ibunya masih gigih bekerja, nasib baik ada anak yang menghargai.”

“Saya sangat bangga melihat anak muda macam ni.”

Bertuah ibu Madi kerana membesarkan anak yang baik dan sentiasa menghargai.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI