28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupIbu bermotosikal sambil bawa rotan, disiplin anak gempal berlari di kaki lima...

Ibu bermotosikal sambil bawa rotan, disiplin anak gempal berlari di kaki lima demi turun berat badan cuit hati ramai

Untuk membantu anaknya menurunkan berat badan, seorang wanita mencipta kaedah bijaksana untuk membuatkan anak lelakinya rajin bersenam.

Satu video berdurasi 24 saat tular yang dimuat naik ke TikTok pada 18 September oleh pengguna @farhinjeffry memaparkan seorang budak lelaki termengah-mengah berjoging di sepanjang kaki lima di satu lokasi di Perak.

TikTok

Semasa dia bergelut untuk menyelesaikan latihan menguruskan badannya menjadi fit, ibunya dilihat mengekori di belakang dengan motosikal berwarna merah garang sambil memegang rotan di tangan kirinya.

“Semangat dik, hidup ni keras macam rotan yang mak kau bawak tu..,” kapsyen @farhinjeffry dalam video itu.

TikTok

Klip lucu itu telah mendapat lebih 981,000 tontonan di TikTok, mencuit hati netizen yang menghargai usaha berdedikasi wanita ini dalam memotivasikan anak lelakinya demi menurunkan berat badan.

“Latihan sekolah gaya lama, tetapi budak itu akan berjaya mencapai matlamatnya..”

“Kadangkala anda perlu belajar dengan cara yang sukar untuk mencapai sesuatu. Suatu hari nanti anda pasti akan berterima kasih kepada ibu anda kerana melakukan perkara ini.”

TikTok

Bertabah ya dik, kejap lagi turunlah berat badan tu..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI