27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaInspirasiAbang kurier hantar bungkusan sambil beri bantuan kecil alih jemuran anak patung...

Abang kurier hantar bungkusan sambil beri bantuan kecil alih jemuran anak patung ketika hari mendung sentuh hati tuan rumah

Baru-baru ini, seorang pekerja kurier yang menghantar bungkusan sambil mengambil inisiatif kecil membantu pelanggannya telah menyentuh hati orang ramai.

Pekerja lelaki itu melihat tiada orang di dalam rumah dan hari mula berlangit gelap dan hampir hujan, lalu tanpa berfikir panjang telah membantu mengalihkan anak patung yang dijemur di ampaian luar, masuk ke dalam.

Facebook

Bantuan kecil dan mudah tanpa berkira yang telah menyentuh hati pelanggan dan seisi keluarga dalam rumah itu.

Perbuatan mulia pekerja penghantaran berkenaan berlaku kira-kira jam 1:30 petang pada 20 September.

Facebook

Pelanggan wanita dari Johor Bahru memuat naik hantarannya di Facebook dengan berkata dia menerima panggilan daripada pekerja kurier dari Gdex semasa waktu makan tengah hari untuk memaklumkan kepadanya bahawa bungkusan telah dihantar. 

Dia menjawab lelaki itu boleh membuka pintu pagar dan meletakkan bungkusan berkenaan di depan pintu rumahnya.

Facebook

“Disebabkan saya tiada di rumah, saya minta abang kurier membuka pintu pagar dan benarkan dia masuk. Selepas menonton CCTV, abang kurier membantu meletakkan anak patung yang saya jemur di ampaian luar ke dalam rumah di pintu pagar dalam kerana hujan lebat akan turun.”

Wanita itu memuji gerakan kecil tanpa berkira pekerja kurier Gdex berkenaan untuk membantunya dan dia berasa sangat terharu.

Facebook

Hantaran itu telah mendapat perhatian dan pujian ribuan netizen yang rata-rata memujinya, malahan ada pekerja syarikat berkenaan yang menghantar mesej peribadi, yang berharap dapat mengetahui identiti abang kurier Gdex itu supaya syarikat sudi untuk memberinya ganjaran atas kebaikan hatinya.

Wanita itu berharap abang kurier ini mendapat kenaikan pangkat dan gaji kerana keikhlasan hatinya dalam menjalankan tugas.

Video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI