26.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 23, 2024
UtamaGaya HidupPelajar peraga pakaian Jalur Gemilang bagai model sebenar ketika pertunjukan fesyen Hari...

Pelajar peraga pakaian Jalur Gemilang bagai model sebenar ketika pertunjukan fesyen Hari Malaysia sekolah buat ramai bersorak kagum

Sambutan Hari Malaysia baru-baru ini menyediakan platform untuk pelbagai naratif dan mempamerkan kekayaan kepelbagaian rakyat Malaysia semasa mereka meraikan peristiwa bersejarah berkenaan. 

Sempena Hari Malaysia, setiap sekolah mengambil hari penting ini sebagai peluang untuk menganjurkan pelbagai aktiviti bagi memupuk semangat patriotisme.

Facebook

Dalam video tular terbaru dari SMK St. Teresa di Kuching, pertandingan pertunjukan fesyen bertema Jalur Gemilang menjadi tumpuan utama.

Video itu memaparkan peragaan pakaian dengan konsep Jalur Gemilang yang dipakai oleh beberapa orang pelajar termasuk seorang pelajar yang mencuri tumpuan, apabila dia menggayakan fesyen dengan trend terkini.

Facebook

Pelajar itu sangat menonjol penampilannya, apabila dengan anggun memperagakan pakaiannya sambil berjalan ‘catwalk’ dan tersenyum manis, sehingga membuatkan rakan-rakannya termasuk para guru berubah muka menjadi terpesona, persis model profesional yang cantik berjalan di ‘runway’.

Gaya berjalan penuh keyakinan dan senyumannya yang berseri-seri benar-benar memikat penonton, membangkitkan suasana dipenuhi sorakan gemuruh. 

Facebook

Negara mungkin mempunyai masa depan cerah untuknya menyertai bidang peragaan atau pertandingan ratu cantik.

Terbukti warga pendidik di sekolah berkenaan telah membuat persediaan rapi, dan berjaya menyemai semangat patriotisme tinggi dalam diri pelajar mereka.

Facebook

Video itu mendapat lebih sejuta tontonan dengan pelbagai komen positif daripada warganet.

“Wah, hebatnya dia!” 

“Dia membawa dirinya seperti model profesional.”

“Cantiknya lenggok badan dia. Bakal ratu pageant ni..”

“Tahap keyakinan diri awak tinggi dik, Terbaik!”

Facebook

Bukti bahawa pelajar ini mempunyai bakat dan gaya semula jadi yang diperlukan untuk dipertimbangkan memasuki dunia peragaan.

Video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI