25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupAirbnb tawar penginapan ‘glamping’ bertema kelapa terapung di Langkawi, tarik perhatian pengunjung...

Airbnb tawar penginapan ‘glamping’ bertema kelapa terapung di Langkawi, tarik perhatian pengunjung yang inginkan percutian unik

Langkawi ialah destinasi percutian popular dengan tarikan yang menggamit kedatangan pelancong tempatan dan asing yang ingin melarikan diri dari hiruk-pikuk kehidupan bandar dan menikmati ketenangan bayu laut.

Jika anda merancang perjalanan ke pulau itu dan memerlukan tempat tinggal, Airbnb menawarkan Coconest, penginapan baharu dan unik yang kini tular di media sosial, mungkin boleh menjadi satu pilihan yang menarik.

Facebook

Terletak di dasar Gunung King Kong di Tanjung Rhu, Airbnb yang menyerupai sabut dan tempurung kelapa terapung dengan tenang menghadap Laut Andaman.

Facebook

Walaupun bahagian luar Coconest terserlah kerana persamaannya dengan buah kelapa, bahagian dalamannya menawarkan perabot moden dan minimalis.

Facebook

Warna palet putih dan coklat yang digunakan untuk menghiasi bahagian dalaman Airbnb ini menghasilkan rupa semula jadi dan bersih yang dilengkapi dengan perabot kayu berkualiti di keseluruhan ruang.

Facebook
Facebook

Terdapat juga meja panjang di hadapan katil, yang direka untuk individu yang bercuti tetapi masih mahu bekerja.

Facebook

Bahagian terbaik bilik di Coconest sudah pasti di bahagian pintu yang membuka kepada pemandangan laut yang indah, menawarkan tetamu dengan pemandangan yang menakjubkan dan benar-benar unik yang tidak dapat mereka nikmati di bandar.

Facebook

Apabila membuka pintu tersebut, anda akan melihat jaring panjang yang digantung di atas lantai yang terbuka dengan pandangan air laut di bawahnya, menawarkan pemandangan ombak di bawah secara langsung.

Facebook

Menurut hantaran Instagram Coconest, jaring itu diletakkan supaya tetamu dapat “merasakan air laut pasang surut semasa mereka duduk terapung di lautan”.

Facebook

Dengan laut yang indah memanggil anda betul-betul di luar pintu bilik tidur, apa yang perlu dilakukan ialah terjun ke dalam kolam alam semula jadi.

Facebook

Ruang berbentuk bulat dan selesa itu menempatkan dua tetamu yang inginkan percutian privasi dan intim, tetapi Airbnb juga mempunyai ruang komuniti jika anda merancang perhimpunan dalam kumpulan lebih besar.

Facebook

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mengambil perhatian bahawa Coconest direka bentuk untuk pengalaman “glamping” dan bukannya penginapan hotel tradisional, jadi tetamu disarankan untuk membawa barangan runcit sendiri bagi penyediaan makanan ringkas.

Facebook

Memandangkan Coconest tidak boleh diakses terus dari daratan pulau besar, perkhidmatan ulang-alik bot selama lima minit diperlukan untuk ketibaan dan pelepasan. Oleh itu, adalah penting untuk merancang perjalanan anda dengan teliti bagi memastikan anda membawa semua keperluan bersama.

Facebook

Dengan pemandangan yang mendamaikan dan ruang tamu yang selesa, Airbnb ini sesuai untuk mereka yang inginkan ketenangan dan bersatu menikmati suasana laut.

Menginap di Airbnb ala glamping berharga kira-kira RM550 semalam.

Alamat:

H2OCEAN Langkawi

Jalan Tanjung Rhu, Pantai Tanjung Rhu,

07000 Langkawi, Kedah

Untuk sebarang pertanyaan dan daftar di sini untuk tempahan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI