31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya Hidup“Teruskan pembelajaran,” pesan ‘TikTok Creator Of The Year’ Khairul Aming untuk anak...

“Teruskan pembelajaran,” pesan ‘TikTok Creator Of The Year’ Khairul Aming untuk anak muda bercita-cita jadi pencipta kandungan

Memandangkan hari ini ramai anak muda yang masih bersekolah berebut-rebut memilih untuk menjadi pencipta kandungan atau “content creator” sehingga ada yang membuat keputusan untuk mengabaikan pembelajaran, Khairul Aming telah menitipkan sedikit pesanan berguna. 

Ketika dianugerahkan Creator Of The Year TikTok Awards Malaysia 2023 dalam majlis gemilang yang berlangsung pada 27 Ogos, pempengaruh media sosial itu menyeru golongan muda untuk meneruskan pembelajaran walaupun mempunyai cita-cita menjadi pencipta kandungan.

@khairulaming / X

Pemenang yang dinobatkan dalam kategori Creator Of The Year pada TikTok Awards Malaysia 2023, Khairul Aming (KA) atau nama sebenarnya Khairul Amin Kamarulzaman berkata untuk kekal menjadi relevan, “content creator” mestilah mempunyai ilmu pengetahuan yang banyak. 

“Saya nak ambil kesempatan ini untuk bagi satu ucapan kepada anak-anak muda di luar sana, yang nak jadi content creator, adik-adik yang masih bersekolah teruskan pembelajaran.

“Walaupun awak nak jadi content creator, awak kena ingat jadi content creator ini bukan sekadar untuk viral.

“Untuk relevan lama dalam industri awak perlukan banyak pengetahuan, critical thinking, problem solving, ada adab, ada common sense.

@khairulaming / X

“Jadi habiskan pembelajaran dan jadilah pelapis content creator yang bagus yang boleh majukan negara kita Malaysia,” pesannya.

Nasihat Khairul Aming kemudiannya mendapat reaksi yang positif dalam kalangan warganet terutama peminatnya, yang sentiasa menyokong pempengaruh itu.

Mereka turut menyifatkan Khairul Aming adalah pencipta kandungan yang layak dan patut dicontohi oleh golongan muda pada masa kini.

Sebelum itu, jutawan Sambal Nyet yang berusia 31 tahun ini meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada orang ramai yang sentiasa menyokongnya selama lapan tahun.

@khairulaming / X

Dalam ucapan itu, Khairul Aming yang terkenal dengan kandungan memasak berasa sebak memenangi anugerah tersebut, yang berharap arwah ayahnya dapat menyaksikan momen tersebut.

“Terima kasih kepada mak saya, arwah ayah saya, team Sambal Nyet dan anda semua yang menyokong saya lapan tahun yang lepas.

“Saya harap sangat arwah ayah saya boleh tengok saya malam ini, saya dah kerja keras selama lapan tahun,” katanya dengan nada sebak.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI