26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaBisnes & EkonomiSusu formula berbentuk kiub keluaran Jepun mudahkan kerja ibu bapa

Susu formula berbentuk kiub keluaran Jepun mudahkan kerja ibu bapa

Negara Jepun terkenal dengan kecanggihan teknologi dan inovasi, tidak mengira dalam bidang apa di samping mengekalkan budaya dan tradisi.

Tidak hairanlan mengapa negara Jepun lebih maju ke depan dengan inovasi baru dan canggih sehingga ramai orang dari negara asing yang mahu mencuba produk canggih keluaran mereka.

Contohnya baru-baru ini, sebuah video TikTok memaparkan seorang individu membancuh susu formula berbentuk kiub di dalam botol susu bayi telah menarik perhatian ramai.

TikTok

Kini, ada pengusaha produk di Jepun telah mencipta susu formula berbentuk kiub yang memudahkan kerja ibu bapa apabila mereka mengembara bersama bayi atau anak kecil.

TikTok

Perkongsian oleh pengguna TikTok bernama @noorusenpai memaparkan seorang individu yang berada di dalam kereta mengeluarkan sepeket kiub daripada sebuah kotak produk bertulisan Jepun dan memasukkan kiub berupa susu formula ke dalam botol susu.

Tiga kiub kemudian dibancuh dengan sukatan air panas dan seterusnya air sejuk.

TikTok

Susu formula baru itu diolah dalam bentuk kiub untuk memudahkan ibu bapa terutama bagi mereka yang ingin mengembara dalam perjalanan jarak jauh atau melancong ke luar negara.

TikTok

Tidak perlu keluarkan susu formula berbentuk serbuk yang biasa senang tertumpah dan bersepah. Jadi, inovasi dari negara Jepun ini amat membantu para ibu bapa.

TikTok

Tak pernah terfikir pula susu formula boleh berbentuk kiub yang memudahkan kerja. Orang Malaysia mungkin boleh dapat inspirasi buat kiub susu formula begini dengan keluaran negara sendiri.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI